Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Oh, ta frdamana pravljica

Lutke Shutterstock
V Lutkovnem gledališču Velenje bodo ob 17. uri premierno uprizorili lutkovno predstavo Frdamana pravljica.

Frdamana pravljica je avtorsko delo, v kateri nastopajo anti junaki: princesa ni lepotica, saj ima bogate obline in štrleče zobe, princ je nizke postave pa še kolerik povrhu, ki sploh ne zna jahati konja. Kljub nepopolnostim se predano ljubita. Kralj Zmagoslav si je prislužil vzdevek Polomija, ker je lenoba. Njegovo kraljestvo propada, saj še za vojsko ne premore denarja. Ko se nekega dne prikaže Velikan Duško, se mora v bitko z njim podati bojazljivi general Hrabro Mehkužec, ki ne prenese pogleda na kri. Vendar se je za svojega kralja Zmagoslava in vse Frdamance pripravljen žrtvovati. Izkaže se, da Velikan Duško sploh ni zloben – samo osamljen in nesrečen je, ker ga nobena ne ljubi. Princ in general Hrabro Mehkužec se odločita, da mu bosta pomagala poiskati nevesto. Odpravijo se na potovanje, kjer se vsak izmed njih sreča z lastnimi strahovi in slabostmi ... 
Namen pravljice je pokazati otrokom, da ni potrebno biti popoln, da najdeš pravo ljubezen. Ni pomembno, ali si suh in mišičast ter oblečen po zadnji modi. Niti ni potrebno, da moraš biti zmeraj in v vsem kar počneš najboljši. Najdragocenejša vrednota je prijaznost in dobrota, tako do sebe kot tudi do drugih. Prav zaradi tega boš ljubljen, takšen kot si.

Frdamana pravljcia je komična glasbena pravljica, ki v sebi nosi pomembno sporočilo tako za otroke kot tudi za odrasle.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.