Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Oh, te namišljene ljubezni

Namišljene ljubezni Kinodvor
Na filmsko platno ljubljanskega Mestnega kina Kinodvor z Ekranovo premiero ob 21. uri prihaja film Namišljene ljubezni mladega režiserja Xavierja Dolana.

Francis (Xavier Dolan) in Marie (Monia Chokri) sta dobra prijatelja. Neke noči srečata Nicka (Niels Schneider), mladeniča s podeželja, ki se je ravnokar preselil v Montreal. Z vsakim srečanjem, z vsakim trenutkom, se pojavljajo številna znamenja – nekatera resnična, druga namišljena, glavna junaka pa se vse bolj potapljata v svojo čudovito obsedenost. Kmalu se znajdeta na točki, ko ljubezen začne pretiti prijateljstvu, za katero sta nekoč verjela, da je neuničljivo.

Mladi kanadski režiser Xavier Dolan, znan predvsem po odmevnem prvencu Ubil sem svojo mamo, se je preizkusil v stilizirani romanci, ki se spogleduje s Truffautovo slovito novovalovsko klasiko Jules in Jim.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente boste odšteli 4,25 evra, člani Kluba Kinodvor pa 3,80 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.