Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Okorn: "Zame je to velika čast"

Mitja Okorn Žurnal24 main
Mitjo Okorna so povabili na podelitev prestižnih filmskih nagrad bafta v Londonu.

Mladi slovenski režiser Mitja Okorn se bo po zaslugi svojega poljskega filma Pisma sv. Nikolaju 12. februarja udeležil podelitve filmskih nagrad bafta, britanske različice oskarjev. Na prestižni dogodek ga je povabil prijatelj, britanski producent znanega filma Pravzaprav ljubezen Duncan Kenworthy, ki je bil navdušen nad njegovim romantičnim filmom. Kot je povedal mladi režiser, mu je v veliko čast, da ga je povabil eden največjih producentov na svetu, ki bi ga rad spoznal z nekaterimi drugimi producenti.

"Rad bi spoznal kakšne producente, ki bi v meni videli potencial in bi mi mogoče odprli še kakšna vrata v mojem ustvarjalnem obdobju," je o tem, kaj si od dogodka obeta, za zurnal24.si povedal Okorn ter pojasnil, da mu je sicer pri njegovem delu pomembno le, da je v igri dober scenarij, iz katerega se lahko naredi dober film. "Mika me tudi, da bi delal filme, ki bi bili gledani po vsem svetu, ki bi se dotaknili vseh ljudi, Hollywood in Anglija pa sta največja bližnjica k temu uspehu," je še dodal Okorn.

V Sloveniji nagrajen z dvema zlatima rolama
V zadnjem filmom se je vsekakor dotaknil src mnogih ljudi, tudi Slovencev. Pred podelitvijo v Londonu se bo namreč slovenski režiser mudil tudi v Sloveniji, kjer mu bo Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev s Kolosejem podelilo dve zlati roli za njegovo uspešnico, saj si jo je v štirih tednih ogledalo kar 50 tisoč Slovencev, kar je Mitjo zelo razveselilo. "To je nenormalno dober rezultat, sploh za poljski film," je navdušeno povedal režiser in dodal: "Všeč mi je, da so ga Slovenci vzeli za svojega." Okorn sicer meni, da za film šele zdaj prihaja najboljši čas – valentinovo, saj gre navsezadnje za "ultimativni film o ljubezni, takšni ali drugačni".

Vendar mu več kot uspeh v Sloveniji pomeni uspeh na Poljskem. "Oni so mi dali možnost in vesel sem, da sem jim to zaupanje vrnil z uspehom," je zadovoljen režiser nad uspehom filma tudi na poljskih tleh, kjer se je uvrstili med prvih pet najbolj gledanih poljskih filmov, med katerimi pa prvi štirje obeležujejo poljsko zgodovino in bi se z njimi po njegovih besedah bolj težko kosal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.