Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Oktobrski koktajl z Žago in Barabo

1/6
Žurnal24 main
Napeta filmska jesen se nadaljuje. Oktobra si zmešajte filmski koktajl po svoji izbiri. Sestavin je več kot dovolj.

Koktajl Zgodovinski ljubezenski napoj: 7. oktobra si v kinematografih po Sloveniji privoščite zgodovinsko ljubezensko dramo Piran/Pirano avtorja knjižne uspešnice Čefurji raus Gorana Vojnovića. Ne pozabite, natočite si ravno pravšnjo mero, saj se v njej prepletajo tri nenavadne življenjske usode, povezane s skupno izkušnjo kaosa vojne in neizpolnjenih ljubezenskih hrepenenj.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Koktajl Risanka: Če ste za sladki koktajl in ste goreč ljubitelj Ledene dobe in Hortona, si 14. oktobra (Kolosej, Planet Tuš) v kozarec nalijte animirano družinsko pustolovščino Jaz, baraba. Nenavadni zlobnež Gru se poskuša v zgodovino človeštva vpisati kot največja baraba, kar jih je kdaj živelo, vendar njegove načrte tatvin svetovnih čudes vedno preprečijo nepredvidljive napake in nesposobni podaniki.

Koktajl Kriminalka: Tisti, ki sladkih pijač ne prenesete, si raje zmešajte kriminalki. Prva bo na voljo od 14. oktobra (Kolosej, Planet Tuš), zato se pozanimajte za Tatove (Takers) ali Mesto (The Town), ki na velika platna prihaja 21. oktobra. Obe kriminalki obljubljata odmevne bančne roparje, hitre akcije in srborite policiste, ki jih hočejo zlepa ali zgrda spraviti za zapahe.

Koktajl Grozljivi triler: Željni trilerja si 21. oktobra (Kolosej) natočite Klepetalnico (Chatroom) režiserja grozljivke Krog, ki predstavlja srhljivo plat svetovnega spleta, kjer skupina nič hudega slutečih najstnikov spozna karizmatičnega Williama (Aaron Johnson). Ta s spretnimi psihološkimi prijemi določi najšibkejšo žrtev in v svetu navidezne resničnosti ustvari srhljivo spletko, ki depresivnega Jima (Matthew Beard) pelje na pot samouničenja.

Teden za tem Klepetalnici primešajte še Hudiča (Devil), ki je nastal izpod peresa avtorja Šestega čuta in Znamenj. V Hudiču, ki si ga lahko ogledate v Koloseju, se popolni neznanci skupaj znajdejo v dvigalu.  Po okvari obtičijo v utesnjenem prostoru in kmalu se začnejo dogajati nerazložljive stvari, ki vse vpletene navdajo z najhujšimi strahovi. Ker se zunaj delavci neuspešno trudijo popraviti dvigalo, se morajo ujetniki soočiti z grozljivo mislijo, da je eden od njih satan v človeški podobi.

28. oktobra s Hudičem prihaja tudi težko pričakovani sedmi del filmske sage Žaga (Saw 3D), ki si ga lahko privoščite v 3D-obliki. Trepetali boste v novem valu Ugankarjevega nasilja in smrtonosnih pasti ter ugank.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Koktajl Komedija: Zmešajte akcijsko komedijo Rezervna policista (21. oktober, Kolosej) in komediji  Zamenjava (7. oktober , Planet Tuš) ter Spet ti (You Again) (28. oktober, Kolosej). V slednji uspešna Marni (Kristen Bell) izve, da se želi brat poročiti z njeno najhujšo sovražnico iz srednje šole, zato poskuša o njej razkriti neprijetno resnico. Na lovu za njo sta tudi Rezervna policista (The Other Guys) Allen (Will Ferrell) in Terry (Mark Wahlberg), katerih načrti se vedno znova spremenijo v popoln kaos.  

V Zamenjavi (The Switch) pa se boste lahko smejali nevrotičnemu, sebičnemu in pesimističnemu Wallyju Marsu (Jason Bateman), ki ima s partnerjem z newyorške borze Leonardom (Jeff Goldblum) velik finančni uspeh, vendar to ne vpliva na njegov do temeljev temačni pogled na svet. Edina svetla točka je njegova najboljša prijateljica, prelepa in zabavna Kassie (Jennifer Aniston) – ki pa je na Wallyjevo nesrečo zadovoljna s tem, da sta zgolj prijatelja.

Koktajl Drama: Facebookovci, pozor! Od 28. oktobra se lahko za dve uri odklopite od vašega socialnega omrežja in se raje odžejate s filmom Socialno omrežje (The Social Network), v katerem boste spoznali nastanek najbolj priljubljenega spletnega omrežja Facebook, ki je leta 2003 nastal v glavi študenta Marka Zuckerberga (Jesse Eisenberg).

Koktajl Dvor: Tudi Kino Dvor ponuja sestavine za koktajl. Od 12. oktobra so na voljo Naši kratki 4. Odžejali se boste na ljubljanski premieri novih slovenskih kratkih filmov 1717 kilometrov poletja 2009, Očetova želja, Volilni molk in Zid vzdihljajev.

19. oktobra prihaja Stripburger v gibanju, film, ki je nastal na osnovi osmih stripov avtoric in avtorjev različnih narodnosti.

Dan pozneje se lahko na koktajl popeljete s francoskim filmom Dekle z vlaka, 26. oktobra pa še s Human Terrain, ob katerem boste dobili nov vpogled v dogajanje v Afganistanu in Iraku.

Vse sestavine za koktajl po vaši izbiri si oglejte v galeriji. Pa na zdravje!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.