Magazin > Film & Glasba & TV
67 ogledov

Okusite Švedske mesne kroglice

Švedske mesne kroglice Kinodvor
V sklopu Tedna nordijskega filma za otroke in mlade - Frikadele, bodo ob 15. uri v Kinodvoru predvajali program kratkih animiranih filmov z naslovom Švedske mesne kroglice švedskega animatorja Johana Hagelbäcka.

Johan Hagelbäck je švedski animator in avtor knjig za otroke. Najbolj znan je po svojih kratkih animiranih filmih, narejenih v svojstvenem slogu, ki ga otroci in odrasli naravnost obožujejo, prinesel pa mu je tudi vrsto mednarodnih nagrad. Njegovo delo je predstavljeno v muzejskih zbirkah po svetu, med drugim tudi v Muzeju moderne umetnosti v New Yorku. V precejšnjem delu svojega opusa se na smešen način ukvarja s hrano: naredil je serijo kratkih filmov o kislem mleku (filmjölk), serijo o švedskih mesnih kroglicah in celo o rozinah. Odlična pa je tudi izobraževalna serija, ki pojasnjuje, kako so nastali določeni fenomeni, denimo dinamit, muzej in carina.

Mesne kroglice (Köttbullarna)
Animirani film o mladi mesni kroglici, ki skupaj z družino raziskuje svet in na simpatičen način načenja teme o vrednotah in čustvih.

Mesne kroglice in vilec (Köttbullarna och gaffeltrollet)
Animirani film o mesnih kroglicah.

Mesne kroglice in nalezljiva jeza (Köttbullarna och argsmittan)
Jeze se lahko nalezete kakor prehlada. Toda veselje je še bolj nalezljivo.

Mesne kroglice in tovornjaki (Köttbullarna och lastbilarna)
Nadaljevanje filmske zgodbe o mali mesni kroglici. Ste vedeli, da tudi male mesne kroglice doživljajo čustva, kot so radovednost, strah, veselje in jeza?

Žabe s strupenimi puščicami (Pilgiftsgrodorna)
Devetletni Ture in njegov očka skupaj doživita vročo, vetrovno puščavo, tropski deževni gozd, barvite koralne grebene, muzejsko trgovino in množico nevarnih žival. Najbolj strupena med njimi je žaba z strupenimi puščicami, tako strupena je, da vsi omedlijo. Ampak kako je s to rečjo? Je vedno enako strupena? Ture že ve!

Ure (Timmarna)
Animirani film prikazuje, zakaj se Zemlja vrti okrog svoje osi. Izvemo, kam se je zatekla izginula ura. Je mogoče na ljubezenski pustolovščini? Ura se na jesen vsekakor vrne.

Panični umetnik (Panikkonstnären)
Deček in njegov očka obiščeta muzej moderne umetnosti. Razmišljata o umetnostnih delih, ki si jih ogledujeta. Deček se postane pravi junak, ko najde ukradeni predmet.

Alfred
Skoraj resnična pripoved o tem, kako Alfred Nobel kot otrok pride na zamisel o Nobelovi nagradi in skoraj vse vrže v zrak.

Veliki tihotapec (Storsmugglaren)
Predstavljajte si, da želite nekaj pretihotapiti iz Carinskega muzeja. Načrt bo zagotovo padel v vodo.

Vstopnina znaša tri evre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.