Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Okusite to preprosto življenje

Preprosto življenje Kinodvor
Danes priporočamo: Kino Otok v Ljubljani se ob 21. uri v Kinodvoru odpira s hongkonškim filmom Preprosto življenje (Tao Jie).

Film temelji na resničnih dogodkih. Chung Chun-Tao ali Ah Tao se je rodila v Taishanu na Kitajskem. Njen krušni oče je umrl med japonsko okupacijo in krušna mati jo je poslala od doma služit denar. Ah Tao od najstniških let dela kot amah, hišna pomočnica in pestunja pri družini Leung. Nekateri člani družine Leung so umrli, drugi so emigrirali.

Zdaj že priletna Ah Tao skrbi za Rogerja, edinega družinskega člana, ki še živi v Hongkongu. Roger, ki je zaposlen v filmski industriji, se nekega dne vrne z dela in najde Ah Tao nezavestno, potem ko jo je zadela kap. Prepričana, da je postala breme, oslabela amah odpove službo in se preseli v dom za ostarele. Tam se počasi zbliža z novo "družino": ljubeznivo nadzornico gospo Choi in pisano druščino starejših občanov. Roger se vedno bolj zaveda, koliko mu Ah Tao pomeni. Odloči se, da bo po svojih najboljših močeh skrbel za osebo, ki mu je stala ob strani vse življenje. A zdravje Ah Tao se hitro slabša ...

Mojstrovina veteranske hongkonške režiserke Ann Hui, v kateri drobna družinska zgodba, ganljiva epizoda iz običajnega življenja dveh običajnih ljudi, preraste v nežno in iskreno odo starosti, obarvano z blagim humorjem, dokumentarnim pristopom, živimi stranskimi liki in vrsto cameo nastopov hongkonških filmskih zvezdnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.