Magazin > Film & Glasba & TV
97 ogledov

Oljne inverzije kroga

Inverzija kroga Atelje Galerija
Slikar Igor Bravničar se v Atelje Galeriji predstavlja s štirimi lightboxi iz cikla Inverzije kroga. Ob 19. uri se lahko pomudite na odprtju razstave, ki bo na ogled do 5. aprila 2012.

Inverzije kroga temeljijo na klasično izvedenem delu v olju na platnu, ki služi kot formalni razmnoževalec (matrica) oz. kot referenčen original. Slikar Igor Bravničar ga tukaj prevaja v povsem drug medij in vstopa v polje digitalne umetnosti. Goran Milovanović je ob tem zapisal, da gre za to, kar je Marcel Duchamp v svoji dialektiki poimenoval razmik – proizvajanje istega kot negativitete. Ta Bravničarjev postopek je izredno disciplinirana  koloristična mantra, stilizacija prvotne forme, kjer z redefinicijo kolorističnih akcentov prihaja do vizualnih sprememb prvotne podobe do te mere, da ni več podobna sebi.

Matrica za Inverzije v kvadratni obliki light boxov je oljna slika Omejujoč krog iz Bravničarjeve serije Horizonti in Prehodi. Ti govorijo o mejni črti – horizontu ( iz grščine omejujoč krog – horizont ), meji našega sveta…. z lastnimi entitetami časa in prostora.

Vstop je prost!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.