Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

Omar bo na Emi zadnji

(Foto: Nik Rovan)
1/11
Žurnal24 main
Glasbeniki, ki se bodo letos podali v boj za zmago na Emi 2011, so izžrebali vrstni red svojega nastopa. 27. februarja bodo na oder prvi stopili Rock Partyzani, zadnji pa Omar Naber.

Ema ima letos spet nova pravila. Poleg tega, da se bodo za zmago potegovali povabljeni izvajalci, bo (spet) drugačen tudi način glasovanja. Poleg gledalcev bo tokrat odločala še tričlanska komisija, ki bo sproti komentirala nastope tekmovalcev, nato pa bo osem izvajalcev izločila.

Potem bodo na vrsto prišli gledalci, ki se bodo odločali med dvema finalistoma.

Prvi rock, zadnji muzikal, vmes pa še house

Kot prvi se bodo predstavili Rock Partyzani, ki so se Eme lotili povsem sproščeno. "Ko so nas povabili, smo bili najprej v dilemi, predvsem zato, ker ima Ema določene posebnosti. Ko pa smo videli, za kaj gre in kakšen bo sistem, smo sprejeli in zdaj nam to predstavlja veselje."

 

1. mesto: Rock Partyzani
2. mesto: Tabu
3. mesto: Nina Pušlar
4. mesto: Maja Keuc
5. mesto: Feliks Langus
6. mesto: Leeloojamais
7. mesto: April
8. mesto: Sylvain, Mike Vale in Hannah Mancini
9. mesto: Time to Time
10. mesto: Omar Naber

Rock Partyzanom bo sledila skupina Tabu, kot tretja pa se bo predstavila Nina Pušlar, ki bo nastopila pod isto številko kot lani, a brez skupine Maestro. Četrta bo finalistka šova Slovenija ima talent Maja Keuc, številko pet je izžrebala nova skupina Feliks Langus, šesti pa bodo Leeloojamais. Ti so imeli sprva nekaj težav, ker pravila zahtevajo besedila v slovenskem jeziku, a so se hitro znašli in napisali pesem, ki nosi naslov Slovenka.

Pod številko sedem bo nastopila skrivnostna pevka April, sledil pa ji bo zanimiv trio: Sylvain, Mike Vale in Hannah Mancini. Zasedba nedvomno izstopa, saj bomo zaradi njih na Emi prvič slišali house glasbo. "Zdelo se mi je zanimivo že to, da sem bil sploh povabljen. Sprva nisem bil čisto prepričan, potem pa sem si rekel 'zakaj pa ne'. Še posebej, ko so mi razložili, da bodo izvajalci povabljeni in da ne bo nekih outsiderjev," nam je na vprašanje, zakaj didžej sprejme povabilo na Emo, odgovoril Sylvain.

 

Predzadnje mesto je pripadlo družini Kozlevčar, ki se predstavlja kot skupina Time to Time. Tomaž Kozlevčar, ki je nedavno zapustil skupino Perpetuum Jazzile, bo na Emi nastopil s svojima sinovoma Ninom in Samom.

Zadnji bo na oder stopil zmagovalec Eme 2005 Omar Naber, ki pravi, da je pripravil "zelo omarjevsko skladbo, ki spominja na muzikal". Dodal je, da ni pomembno, če nastopiš zadnji, pomembno je, kakšno skladbo imaš. "Mislim, da je za mojo pesem kar v redu, da nastopam zadnji."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.