Magazin > Film & Glasba & TV
61 ogledov

Omar iz Cavazze naredil brezdomca

Omar Naber Facebook Omar Naber
Priljubljeni pevec Omar Naber je posnel nov videospot, v katerem je nastopil naš veliki igralec Boris Cavazza, ki se je samo za Omarja prelevil v brezdomca.

Omarju je uspelo nekaj, kar ni uspelo še nobenemu slovenskemu glasbeniku. V njegovem videospotu Žamet je nastopil Boris Cavazza, ki je odlično odigral brezdomca. Zgodba o tem se je začela pisati že leta 1999. "To skladbo je pred 15 leti napisal moj prijatelj Pero Micić, prvič mi jo je pokazal pred več kot 10 leti. Takoj sem mu rekel, da mi jo mora dati, a se je upiral in rekel, da jo hoče nekoč zapeti sam. Potem pa me je pred kakim letom poklical in rekel, da je ugotovil, da te pesmi ne bo mogel zapeti tako kot jaz. Vprašal me je, ali si jo še vedno želim, in sem bil seveda takoj za. Še vedno sem jo znal na pamet, čeprav sem jo slišal samo enkrat, in to pred desetimi leti."

Takoj po koncu snemanja se je v Omarjevi glavi porodila ideja, da mora pesem govoriti o brezdomcu. "Zelo sem okleval, da bi vlogo ponudil Borisu Cavazzi, predvsem zato, ker je velika eminenca z močno integriteto in kredibilnostjo. Nisem vedel, ali bi bil pripravljen sodelovati. Sem si pa takoj zamislil samo njega in nikogar drugega. Nakar sem se pa kar opogumil in ga vprašal – poznava se sicer že od prej – in je takoj privolil. Samo debelo sem ga pogledal, sploh ni vprašal za honorar, bil je zelo neuraden in prijateljski, že takoj na začetku," navdušeno pripoveduje Omar, ki je, kot dodaja, vesel, da ga je vprašal sodelovanje in da se na koncu ni ustrašil.

"Ne me vikat', model"

Legendarni Boris je svoje delo seveda opravil odlično in Omar je bil več kot zadovoljen. "V videospotu je tako vrhunsko odigral brezdomca, da sva z režiserjem Perico ostala odprtih ust. Zelo profesionalno je opravil svoje delo. Na koncu sem ga še vprašal, kako to, da je pristal na snemanje spota, in odgovoril mi je: 'Zate ja, pa za nikogar drugega.' S tem sem si razlagal, da mu je moja glasba všeč in sem res počaščen, da je moj podpornik."

In kaj ima pevec povedati o Borisu? "Seveda sem ga na začetku vikal, a mi je takoj rekel: 'Ne me vikat', model' (smeh). On je tako enostaven in prijeten človek ... Star je 75 let, jaz 32, med nama je ogromna generacijska razlika, ampak sva takoj padla na isto valovno dolžino. Občudujem ga."

Videospot Žamet z Borisom v glavni vlogi si oglejte zgoraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.