Magazin > Film & Glasba & TV
40 ogledov

Omar navduševal na londonski podzemni

Uspeh. Omar Naber je dobil dovoljenje za igranje na londonski podzemni železnici.

Omarju Naberju je uspelo nekaj, na kar številni glasbeniki čakajo vse življenje. Dobil je dovoljenje za igranje na londonski podzemni železnici, ki ga podeljujejo vsaki dve leti, ko so avdicije.

"Vsako leto se sicer prijavi veliko ljudi, od šest tisoč do sedem tisoč glasbenikov. Le 40 pa na dve leti podelijo dovoljenje. Nekateri na to priložnost čakajo več let. Vsak po dveh letih namreč ne more spet na avdicijo," je za nas povedal Omar, ki je dovoljenje dobil že po prvi avdiciji.

Za muziciranje na podzemni se je treba najprej prijaviti prek elektronske pošte, v kateri predstaviš sebe in svojo glasbo. Če te izberejo, se moraš dokazati še na avdiciji. "Zapoješ nekaj pesmi, nato pa te še malo izprašajo. V roku dveh mesecev pa dobiš odgovor," je razložil Omar, ki o tem, koliko je z nastopi zaslužil, molči. "Povem le, da marsikdo od tega zelo dobro živi. Drugače pa to niso plačani nastopi. Kar dobiš, dobiš. Če si prepričljiv, dobiš več, če nisi, manj. Marsikdo vrže denar v kovček, ker si mu všeč, marsikdo, ker se spodobi. Velikokrat se zgodi, da se skupina turistov ustavi, te gleda in noče stran. Povedo ti glasbene želje … To so tudi trenutki, ko zaslužiš največ.“

Na dan lahko na podzemni nastopaš dvakrat po dve uri. "Ko dovoljenje enkrat dobiš, ti ga lahko spet podaljšajo za eno leto. Treba pa je izpolniti pogoj, in sicer moraš zbrati sto nastopov. To lahko delaš, kolikor časa želiš,“ je še povedal Omar, ki bo septembra izdal nov album.

Posebna fanica

"Kampirala bi poleg tebe, da bi lahko poslušala tvoj glas in zrla v tvojo lepoto :) Neverjetno,“ se glasi eden od komentarjev pod posnetkom Omarjevega nastopa. Dekle, ki je bilo tako navdušeno, naš pevec pozna. "Komentar mi zelo laska. Mislim, da je to ena punca, ki mi sledi že od Evrovizije. Mislim, da je s Finske,“ nam je povedal za konec.

Komentarjev 8
  • smrekca 10:08 22.julij 2013.

    zakaj bi bil pa klosar, ce prepeva na podzemni? Glas ima dober in zna peti, ni pa vrhunski pevec. Zato edino kar lahko recem je bravo Omar!

  • Oseba_ 12:39 20.julij 2013.

    poniževalno tam stat in ISKAT pozornost

  • depresija 18:13 19.julij 2013.

    Ja, sam pol ne bi mogu rečt, da je špilu v Londonu..