Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

OneRepublic držali obljubo Slovencem

one republic Žurnal24 main
16. novembra 2014 se bodo v stoženski dvorani predstavili OneRepublic, ki so se pred sedmimi leti s hitom 'Apologize' uspeli prebiti med najbolje predvajane izvajalce.

Z aktualnim albumom, na katerem se nahajata uspešnica 'If I Lose Myself' in mega hit 'Counting Stars', pa so svojo popularnost samo še nadgradili. Skupina je bila v začetku leta navdušena nad številnimi Slovenci, ki so obiskali njihov nastop v Gradcu, saj jih je pevec Ryan kar med koncertom pozdravil in omenil, da morajo na turneji očitno obiskati tudi Slovenijo, kar se bo novembra tudi zares zgodilo.

Ameriški rokerji iz Kolorada so začeli z delovanjem leta 2003, ko so svoj prvi večji komercialni uspeh doživeli na myspace-u, kot zasedba, ki še ni sodelovala s katero od glasbenih založb. Leta 2007 so izdali prvenec 'Dreaming Out Loud' na katerem se je nahajala tudi že omenjena uspešnica 'Apologize' (za remiks je poskrbel Timberland), ki jih je izstrelila na prva mesta v šestnajstih državah in prislužila nominacijo za grammyja. Po drugi uspešnici 'Stop and Stare' je album dosegel platinasto prodajo. Leta 2009 so izdali drugi album 'Waking Up', ki se je z uspešnicami 'All the Right Moves', 'Secrets', 'Marchin On' in 'Good Life' uvrstil med prvih deset najboljših na Billboardovi lestvici vročih 100 albumov. Aktualni album 'Native', s katerega poznamo pesmi 'If I Lose Myself' in trenutno uspešnico 'Counting Stars', pa je bil njihov prvi, ki se je uvrstil med prvih deset lestvice Billboardovih 200 z najvišjo uvrstitvijo na četrtem mestu. OneRepublic bodo Ljubljano obiskali v okviru evropske turneje, ki se je pričela oktobra na Irskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.