Magazin > Film & Glasba & TV
9143 ogledov

Opa, ali Plestenjak tukaj govori o svoji novi ljubezni?

jan plestenjak NEO VISUALS
Po velikih uspehih njegovih zadnjih skladb, kot so 'Meni dobro je', 'Zgoraj je nebo' in 'V naju še verjamem', Jan Plestenjak v novo leto vstopa z novo skladbo in videospotom Na vetru s severa.

Gre za že četrti singel z njegovega 15. albuma 'V naju še verjamem', katerega skladbe bomo lahko v živo slišali na prihajajočem Valentinovem koncertu. "Nekdo te je poslal, je vedel, da je prav,“ v svoji novi skladbi Na vetru s severa prepeva  Plestenjak. Skozi pesem nas poziva, da si dovolimo videti resnico. "Sezujmo čevlje, ki nam jih narekujeta čas in okolje ter si obujmo nekaj, kar je resnično, ne imaginarno. Vse je pred našimi očmi – včasih smo le zaslepljeni in ne vidimo.“

Pesem je že dočakala spot – 49. v Janovi karieri. Kot pravi, je bilo to doslej njegovo najljubše snemanje, saj je bila energija z bandom in snemalno ekipo NEO VIUSALS neopisljiva. "Po snemanju sem povabil celo ekipo na večerjo in doživel nekaj, po čemer hrepenim že ves ta čas … za sosednjo mizo je namreč sedela skupina, ki je večglasno prepevala slovenske pesmi. Čutil si njihovo ljubezen in predanost. Kako vesel sem, da smo se tako naključno srečali in skupaj zapeli tudi nekaj mojih skladb. Bil je resnično nepozaben večer,“ nam je še zaupal Jan.

Videospot, v katerem lahko med drugim tudi prvič vidimo njegov nov spremljevalni band, tokrat prikazuje prav posebno zgodbo ljubezni med na videz povsem nekompatibilnim parom. Med tem, ko imamo na eni strani fanta, ki je izgubljen v svetu karierizma in samopotrjevanja, spoznamo na drugi preprosto dekle s hribov, ki živi umirjeno življenje. Ravno njuno srečanje je tisto, ki ključno zaznamuje njuno pot ter jima razblini svet iluzij. "Vse, kar je v njima tlelo mnogo let, ob srečanju vzplamti. Drug drugemu tako osmislita življenje in prideta do prave resnice, ki jo vsi tako pogosto iščemo.“

Jan Plestenjak se z ekipo te dni tudi intenzivno pripravlja na svoj tradicionalni Valentinov koncert v Stožicah. "Časi so težki in ne gremo podirat lastnega rekorda, temveč orati led, ki ga je zaradi omejitev naredila dvoletna pavza na koncertnih odrih. To potrebujemo mi in verjamem, da to potrebuje tudi publika. Upam, da nam uspe izpeljati koncert v začetku tega leta. Na tisoče ljudi je že kupilo vstopnice in koncert bo v vsakem primeru izpeljan, tudi če ga bomo morali prestaviti. Ne morem vam povedati, kako zelo vas pogrešam … kako pogrešam nastopanje pred vami in čarovnijo, ki se zgodi ko smo skupaj!"

Kot je znano, Jan ta praznik zaljubljencev ne bo praznoval sam. To je lepotica, ki naj bi osvojila njegovo srce.

 
Komentarjev 1
  • Avatar Ransnionna
    Ransnionna 00:12 11.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m