Magazin > Film & Glasba & TV
2 ogledov

Operna pravljica v Cankarjevem domu

Režija je delo Melly Still, priznane režiserke in koreografinje iz Velike Britan Žurnal24 main
V Gallusovi dvorani dvorani Cankarjevega doma bo ob 19. uri na sporedu operna predstava Antonín Dvořák: Rusalka, lirična pravljica v treh dejanjih. Za vstopnino boste odšteli od 17 do 30 evrov.

SNG Opera in balet Ljubljana s ponosom napoveduje veliko operno produkcijo Dvořakove Rusalke, predstavo, ki je bila premierno uprizorjena na prestižnem opernem festivalu Glyndebourne Opera Festival v Glyndebournu v Veliki Britaniji. Rusalka je bila na tem znamenitem festivalu prvič na sporedu in je ob premieri junija 2009 doživela izjemo lepe odzive. V Glyndebournu jo bodo ponovno uprizorili junija in julija 2011.

Libreto je delo Jaroslava Kvapila, prevod pa je vrhunsko pripravil Niko Štritof.

V Ljubljani bo tokrat glasbeno vodstvo v rokah češkega dirigenta Tomáša Hanusa, ki je pred kratkim z velikim uspehom dirigiral Rusalko v režiji Martina Kušeja v bavarski narodni operi v Münchnu.

V izvedbi SNG Opere v Ljubljani bo predstava zaživela v novi, revidirani partituri, ki jo pripravlja dirigent Tomaš Hánus. Asistent dirigenta bo tokrat Marko Hriber, koncertni mojster pa Gregor Traven.

Režija je delo Melly Still, priznane režiserke in koreografinje iz Velike Britanije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.