Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Operna pravljica v Cankarjevem domu

Režija je delo Melly Still, priznane režiserke in koreografinje iz Velike Britan Žurnal24 main
Še danes in jutri si lahko v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma ob 19. uri ogledate operno predstavo Antonín Dvořák: Rusalka, lirično pravljico v treh dejanjih.

SNG Opera in balet Ljubljana s ponosom napoveduje veliko operno produkcijo Dvořakove Rusalke, predstavo, ki je bila premierno uprizorjena na prestižnem opernem festivalu Glyndebourne Opera Festival v Glyndebournu v Veliki Britaniji. Rusalka je bila na tem znamenitem festivalu prvič na sporedu in je ob premieri junija 2009 doživela izjemo lepe odzive. V Glyndebournu jo bodo ponovno uprizorili junija in julija 2011.

Libreto je delo Jaroslava Kvapila, prevod pa je vrhunsko pripravil Niko Štritof.

V Ljubljani bo tokrat glasbeno vodstvo v rokah češkega dirigenta Tomáša Hanusa, ki je pred kratkim z velikim uspehom dirigiral Rusalko v režiji Martina Kušeja v bavarski narodni operi v Münchnu.

V izvedbi SNG Opere v Ljubljani bo predstava zaživela v novi, revidirani partituri, ki jo pripravlja dirigent Tomaš Hánus. Asistent dirigenta bo tokrat Marko Hriber, koncertni mojster pa Gregor Traven.

Za vstopnino boste odšteli od 17 do 30 evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.