Magazin > Film & Glasba & TV
53 ogledov

"Oprostite moji domišljiji"

Lara Love mediaspeed
Lari Love iz Leeloojamais, za ketere meni, da so zreli za MTV-nagrado, je žal, da na svojem lastnem koncertu ne bo med publiko, ker bo oder vseboval tudi posebne 3D-učinke.

Novi album izide na dan koncerta v Kinu Šiška in nosi naslov Excuse My Imagination. Je kaj takega v vaši domišljiji, kar bi morali opravičevati?
Večkrat se znajdem v situaciji, ko me nekdo, ki me zares pozna uči, kako naj razmišljam, a kljub temu ve, da me ni moč spremeniti. Ker ne znam biti arogantna se z "Excuse my imagination" (Oprostite moji domišljiji) izognem vsakemu prepiru, ki bi lahko bil posledica moje nezainteresiranosti za vse te lekcije.

Koncert, ki ga boste tudi snemali, bo vključeval celo 3D-animacije. Bomo potrebovali 3D-očala?
Žal mi je, da ne bom v publiki in ne bom mogla spremljati vsega, kar se bo dogajalo na odru. Ekipa iz agencije Salamander že mesece dela na sceni, ki bo, kot pravijo, nekaj čisto novega. Zahvaljujem se vsem silam tam zgoraj, da mi ni potrebno delati posebne koreografije in zasenčiti šova Moire Orfei.

Prihodnje leto spet računate na kakšno nominacijo MTV na področju nekdanje Jugoslavije?
Leeloojamais smo dovolj zreli za MTV-nagrado, zato nas samo z nominacijo ne morejo več zadovoljiti.

Kako gledate na obdobje Leeloojamais, ko je vaše mesto zasedala Christine?
Takrat se z njimi nisem ukvarjala. Zame je to bilo obdobje iskanja in spoznavanja prave Lare. Še vedno sem tista občutljiva in naivna, vendar dovolj močna, da mi nihče nič ne more.

Kakšen umetniški priimek bi izbrali, če Love ne bi bila opcija?
Yes, Sir, I CAN boogie!

Zakaj se niste odločili za izid albuma prek spleta (download)? So glasbene založbe danes za bend sploh še pomembne?
Če želiš uživat v tem poslu, moraš nekatere stvari prepustiti drugim ljudem - ali si umetnik ali pa podjetnik. Naša naloga so nastopi in snemanja. Sploh si ne predstavljam, kje bi našli čas in živce za vse druge stvari, ki so del tega šovbiznisa, zato vse te skrbi prepuščamo našemu menedžmentu in založbi, ki super skrbijo za nas.

Boste šli na predčasne volitve?
Sigurno, to je moja odgovornost in pravica. Vendar še zmeraj verjamem, da se stvari nikoli ne bodo spremenile - novi ljudje, nova pravila, novi zakoni. A edini zakon, ki zame velja je Ljubezen.

Igrali ste na Exitu - si pod "prodreti v tujino" predstavljate bolj področje nekdanje Jugoslavije ali bolj zahodnjaške trge, kot sta Velika Britanija in Nemčija?
Našo glasbo smo pripravljeni deliti z vsemi in smo polni ambicij - karkoli se bo zgodilo, bo super. Končno smo našli nek svoj zvok, ki je zelo zanimiv in svež - zakaj nebi tudi mi parirali bandom iz tujine? Mogoče se sliši neverjetno, vendar Slovenija je del Evrope in takšne stvari se bodo začele  dogajati. Komaj pa že čakam koncerte na Hrvaškem, v Bosni in Srbiji, da končno spet srečam vse tiste prijatelje, ki so mi jih med vojno vzeli.

Številni znani Slovenci prihajajo prav iz Brežic. Kaj je tam v vodi?
Nekateri pravijo, da je skrivnost v cvičku, ki dobro vpliva na ego. Mogoče je pa le vsega kriva nuklearka (smeh).

Veliko je govora o slovenski glasbeni sceni in vsak ima svojo formulo, teorijo, kako bi jo popravil, rešil. Kakšna je vaša?
Veliko je takšnih, ki kritizirajo delo drugih, sami pa nikoli niso nič naredili. Človeška domišljija nima meja in je ne moreš popravljati. Če te kaj moti oziroma, če kaj pogrešaš, naredi po svoje in pokaži svetu, kako ti to delaš. Do takrat pa Excuse my imagination.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.