Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

Orto ima najdaljšega

Orto fest. V Orto klubu bo v enem mesecu nastopilo kar 31 skupin iz šestih držav.

Če sta Rock Otočec in Metalcamp največja festivala v Sloveniji, je Orto fest gotovo najdaljši oziroma najdlje trajajoč. Letos se bo začel 31. marca, trajal pa bo kar do 30. aprila. V enem mesecu bo tako nastopilo 31 skupin iz šestih držav, med drugim iz ZDA, Švedske, Nemčije in, seveda Slovenije. Festival bodo odprli stari mački domačega rocka Big Foot Mama. Na Orto festu bo 8. aprila s svojo skupino nastopil tudi njihov nekdanji kitarist Gušti.

Letošnji že 12. Orto fest bodo odprli stari mački Big Foot Mama z Gregorjem Sk | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Od starih mačkov do svežih skupin

Čeprav na festivalu prevladujejo že uveljavljena imena domače scene, kot so Janez Bončina - Benč, Srečna mladina, Zmelkoow, Tribute 2 Love, Mi2 in Mojo Hand, bo prostor tudi za svež veter – z bluesovsko obarvanim soul bendom Soul Crew bo 19. aprila nastopila zmagovalka letošnje Eme Maja Keuc, v Ljubljano pa se 7. aprila po februarskem koncertu v Kinu Šiška vračajo tudi The Toronto Drug Bust (TDB). Na svoj račun bodo prav tako prišli metalci – 1. aprila (in to ni šala) bodo nastopili švedski Count Raven, 25. aprila pa Darkness in Eure Erben iz Nemčije ter War-Head iz sosednje Hrvaške. Svoj prvi koncert bodo 27. aprila prav na Orto festu odigrali Feliks Langus, prikrajšani pa ne bodo niti ljubitelji hip hopa, saj bo festival 30. aprila sklenil raper Zlatko.

Z bluesovsko obarvanim soul bendom bo 19. aprila nastopila tudi zmagovalka
Eme Maja Keuc.

Orto za 200 ljudi
Orto fest, letos že 12., slovi po tem, da v majhnem prostoru (sprejme lahko namreč le okoli 200 obiskovalcev) pričara pristno klubsko vzdušje. Vstopnice za nekatere izvajalce boste lahko v predprodaji kupili od sredine marca, in sicer vsak dan po 21. uri na blagajni Orto bara, za preostale izvajalce pa bodo vstopnice na voljo na dan koncerta. Ker je Orto fest znan po tem, da se zaradi majhnosti kluba vstopnice kar hitro razprodajo, priporočamo, da pri izvajalcih, ki si jih res želite videti, ne čakate na zadnji dan in si vstopnico zagotovite prej.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.