Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Orto koncertni mesec

Junius Wikimedia
Orto bar. Ta mesec se bo v osrednjem 
ljubljanskem rock klubu zvrstilo kar 21 koncertov.

Novembra bo v Orto baru skoraj več koncertov kot na Orto festu. Ogledali ali zamudili ste (si) že lahko glamrockerje Shock Rocket in Junk Yard 69, Alice Blue – Get Somewhere, Jerneja Zorana in Ministrstvo resnice, C4 ter The Sticky Licks, ki so v torek predstavili novo 
ploščo No Money.

Nocoj bodo na sporedu rockabillyji Hellcats, jutri pa najboljši približek Led Zeppelinom na Balkanu – tribute bend Kula iz Hrvaške.

Od metala do grungea

Koncerti se bodo nadaljevali v četrtek, 15. novembra, ko bodo nastopili domači melodic death metalci Perforated, dan pozneje pa obetavni Exitovi izbranci na Slovenskem tednu glasbe (STG) Dandelion Children. V soboto, 17. novembra, bodo v Ljubljano prispeli prvi kranjski retrorockerji The Tide, v torek, 20. novembra, pa bostonski indierockerji Junius, ki obstajajo že slabo desetletje in so do danes izdali dva studijska albuma in štiri EP-ploščke.

Na Grablovičevo 1 se 22. novembra vrača tudi urbani pop bend Panda, dan pozneje pa bo namenjen punk rocku, ko bodo nastopili Multiball, Backstage in Trash Candy. Dvajseto obletnico delovanja pa bodo 24. novembra v Ortu zaznamovali Sausages. V zadnjih treh dneh novembra bodo nastopili še Help! (Beatles tribute bend), S.A.R.S. iz Srbije in grungerji Dirtswitch.

Tudi didžejevski program

Vsak novembrski torek bo za stari rock in blues skrbel DJ Rudy Tuesday, srede bodo posvečene glasbi 90. let (Mission 90s), ob četrtkih bo zgornje plesišče s hiti iz 80. let tresel že znani rezident DJ Zheega, na plesišču spodaj in v kadilnici pa bodo tematski večeri metal glasbe in nepogrešljive glasbene želje.

Orto ne bo zamrl niti konec tedna – petki bodo še naprej namenjeni rock hitom, sobote pa “splošnim” hitom vseh žanrov (klub zgoraj) in staremu dobremu rock'n'rollu (plesišče spodaj).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.