Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

Orto rockerija z Adami

(Foto: Arhiv organizatorja) Žurnal24 main
Mladost je norost. Izkoristite jo na nocojšnji rockeriji v Orto baru na Orto festu, kjer bodo na kitare žgali domači fantje, ki slišijo na skupno ime Adam. Štart je ob 22. uri.

Adam je skupina štirih glasbenikov, katerih skupni cilj je rojstvo novega glasbenega telesa pod istim imenom. Skupino sestavljajo Gregor Jakac (bobni), Anej Kočevar (bas), Peter Dekleva (kitara, glas) in Damir Lisica - Dado (vokal, theremin). Do sedaj so si nabirali izkušnje tudi s sodelovanji s kopico priznanih imen na vseh področjih glasbene produkcije, kot so Gušti in Polona, Big foot mama, Laibach, Dan D in mnogi drugi.

Fantje ustvarjajo avtorsko glasbo, pri kateri gre za inovativni pristop k ustaljenim rock obrazcem po glasbeni strani in rahlo spogledovanje pop lirike s poetičnimi parolami v besedilih. Ker zadnja leta t.i. glasbeni "industriji" ne kaže najbolje, so Adam deloma zaradi tega, deloma zato, da imajo bolj proste roke, v drugi polovici leta 2009 v lastni produkciji posneli ploščo Alfa, ki je izšla aprila 2010.

Za nocojšnji koncert v Orto baru boste odšteli 7 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.