Magazin > Film & Glasba & TV
318 ogledov

Oskarji 2017: Razglasili napačnega zmagovalca za najboljši film

gosling, stone
1/7
Profimedias
V Los Angelesu so podelili oskarje. Najboljši film leta je Moonlight.

Film Dežela La la, ki je v boj šel s 14 nominacijami, je dobil pet kipcev, od tega dva pomembna, in sicer za najboljšega režiserja (Damien Chazelle) in glavno igralko (Emma Stone). Za najboljši film so razglasili Moonlight.

Oskarja za glavno moško vlogo je dobil Casey Affleck (Manchester by the Sea), za stransko pa Mahershala Ali (Moonlight). Viola Davis je bila za film Fences nagrajena z oskrajem za najboljšo stransko vlogo.

Barry Jenkins je dobil kipec za najboljši scenarij po literarni predlogi (Moonlight), Kenneth Lonnergan pa za izvirni scenarij (Manchester by the Sea).

Razglasili napačnega zmagovalca

Warren Beatty je razglasil napačnega zmagovalca za najboljši film. Ko je na oder prišla skupina ustvarjalcev filma Dežela La la in se je producent Fred Berger začel zahvaljevati, so ga prekinili. Producent Jordan Horowitz je nato stopil k mikrofonu in povedal, da je prišlo do napake in da je zmagal Moonlight. "Ni šala, ni šala. Pridite gor," je povedal.

Kot kaže, so Beattyju dali napačno kuverto. "Odprl sem ovojnico in pisalo je Emma Stone, Dežela La LA. Zato sem tako dolgo gledal Faye (Dunaway) in vas. Nisem duhovičil,“ je razložil igralec. Dunawayjeva, ki je bila z Beattyjem na odru in ni razumela njegove zmede, je nato prevzela vajeti in pogledala v kuverto ter prebrala Dežela La la ...

Letošnja, že 89. prireditev, ki jo je vodil Jimmy Kimmel, se bo zapisala v zgodovino. Damien Chazelle, star 32 let, je z današnjo zmago postal najmlajši režiser, ki je dobil oskarja, Mahershala Ali je prvi igralec muslimanske vere, ki je dobil zlatega dečka, Viola Davis pa je prva temnopolta igralka, ki ima doma sedaj oskarja, tonyja in tudi nagrado emmy.

Šov se je sicer začel z nastopom Justina Timberlaka, ki je zapel pesem iz filma Troli, Can't Stop the Feeling. Vsi so pričakovali politično obarvane Oskarje, a je Kimmel že v otvoritvenem monologu povedal, da ne bo tisti, ki bo pozdravil deljeno Ameriko. Voditelj pa si na trenutke ni mogel pomagati in izustil nekaj sarkastičnih pripomb. Meryl Streep je na primer označil za "precenjeno“, tako kot jo je po zlatih globusih označil Donald Trump, nato pa dodal: "Lepa obleka. Je Ivankina?“ Ta šala se nanaša na spor med Karlom Lagerfeldom in Meryl Streep. Lagerfeld je medijem zaupal, da je Meryl v zadnjem trenutku zavrnila njihovo obleko, ker naj bi ji neka druga modna hiša ponudila plačilo, če za Oskraje obleče njihovo kreacijo.

Najbolj pa si bomo verjetno zapomnili izjavo iranskega režiserja Asgharja Farhadija, ki je dobil oskarja za najboljši tujejezični film. Zapisal je, da ni prišel, ker je želel s svojo odsotnostjo vsem ljudem iz muslimanskih držav, ki ne smeje potovati v ZDA, izkazati spoštovanje.

Vse zmagovalce si lahko ogledate TUKAJ.

V dvorano pripeljali skupino nevednih turistov

Eden najbolj zabavnih trenutkov je bil zagotovo prihod skupine turistov v dvorano, v kateri so podeljevali oskarje. Presenečene obiskovalce je na drugo stran dvorane pospremil Kimmel in jim predstavil zvezdnike, ki so sedeli v prvih vrstah. Ti so se s prišleki z veseljem rokovali in objemali. Denzel Washington je parček celo simbolično poročil.

Komentarjev 2
  • Pepe007 09:07 27.februar 2017.

    Po mojem so mu namerno podtaknili napačno kuverto, da se pač govori o nečem, kar mogoče javnosti ni več tako zelo zanimivo kot je bilo pred desetletji.

  • maresem 08:10 27.februar 2017.

    Luzerji....