Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Oskarji za holokavst

Hollywoodski "bad boy" Mickey Rourke tudi po vrnitvi med največje rad praznuje s Žurnal24 main
Oskarji - kdo jih ima praktično že v rokah, komu je naklonjeno občinstvo in za koga navijajo poznavalci.

Navdušenci nad hollywoodsko produkcijo bodo v noči na ponedeljek trepetali ob podelitvi oskarjev. Letos je slovenske televizije ne bodo predvajale, na Pop TV in Kanalu A pojasnjujejo, da je termin (začne se ob 1.55) preslabo gledan. Lahko pa si jo ogledate denimo na hrvaški nacionalki.

Razpršeni zmagovalci
Po stavnicah in že prejetih nagradah sodeč, ima največ možnosti za nagrado za najboljši film Revni milijonar režiserjev Dannyja Boyla in Loveleen Tandan. “Dopuščam možnost, da bodo letos nagradi za najboljšega režiserja in za najboljši film podelili različnima filmoma,” je povedal filmski kritik Marcel Štefančič jr., ki meni, da se bodo oskarji zelo razpršili. Veliko možnosti za oskarja za režijo ima David Fincher za film Nenavaden primer Benjamina Buttona.

Zmaga večji zločin
Za zdaj kaže, da ima največ možnosti za dobitek oskarja za glavno žensko vlogo Kate Winslet, ki je blestela v filmu Bralec. Štefančič meni, da ima prednost pred Meryl Streep, “ker vendarle nastopa v filmu o holokavstu, Streepova pa o pedofiliji, in mislim, da ima prvi prednost”.

Vnovično vstajenje
Videti je, da moško tekmo v glavnem bijeta M ickey Rourke in Sean Penn. Prvi je s filmom The Wrestler iz rok že izpulil Pennu zlati globus, kot pravi Štefančič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.