Magazin > Film & Glasba & TV
206 ogledov

Ostali brez Gibba in denarja

Robin Gibb (Bee Gees) bo pri nas nastopil 31. marca. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Enoletno čakanje. Organizator odpovedanega koncerta pravi, da bo denar vrnil, ko pride na zeleno vejo.

Pred časom smo pisali o težavah obiskovalcev Lake Electronic Festivala na Koroškem, ki kljub odpovedi dogodka niso dobili vrnjenega denarja za vstopnice.

Kot se je izkazalo, obiskovalci tega festivala niso edini, ki imajo težave s povračilom, saj se je enako zgodilo tistim, ki so hoteli na koncert nekdanjega člana skupine Bee Gees Robina Gibba.

Izmikanje iz meseca v mesec
Koncert Gibba, ki bi moral nastopiti že novembra lani, a so ga nato najprej prestavili na januar in potem na marec, je bil takrat zaradi premajhnega zanimanja spomladi dokončno odpovedan, nekateri kupci vstopnic pa kljub obljubam organizatorja denarja še do danes niso dobili nazaj.

"Slavko Šorotar, ki je organiziral koncert, noče vrniti denarja. Klical sem ga že približno 20-krat, a se nenehno izmika," nam je povedal eden od kupcev vstopnic (podatke hranimo v uredništvu, op. a.) in dodal, da mu je Šorotar nazadnje obljubil, da bo denar vrnil 19. septembra.

Velika izguba
"S koncertom smo imeli več kot 60 tisoč evrov minusa in čakamo, da pridemo na zeleno vejo. Kar se je dalo, sem vračal iz osebnih sredstev, zdaj pa moramo vrniti samo še štirim ali petim in mislim, da bomo lahko to storili šele po 15. oktobru," je priznal Šorotar, ki je za prvi datum, ko je bil organizator še on, prodal za 1.200 evrov vstopnic, po neuspešnem novembrskem poskusu pa je celotno organizacijo od njega odkupil Darko Šraj, ki mu je obljubil, da bo denar dal po koncertu.

"Pogoj je bil, da drugi organizator izvede koncert do konca, česar ni storil," je dejal Šorotar in dodal: "V London je šlo za Gibba kot predplačilo 50 tisoč dolarjev. Drugi organizator je plačal samo 15 tisočakov, nazaj pa jih je po odpovedi dobil 22.500, a nam ni vrnil ničesar, tako da bomo to verjetno reševali drugje."

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 07:40 08.oktober 2011.

    Ćudni teli organizatorji??Kdo pa sploh še posluša Bee Gees oz.Robina Gibba,njihov cajt je bil v 70.letih,tam nekje do 1973,pol je pa nastopilo sušno obdobje in zaton.Občasno se jim je še pržgala kaka lučka,to je pa tut vse,razen,da so z ...prikaži več leti od bratov Gibb ostal samo še Robin,ki pa ne more nadomestit original zasedbe!!

  • 1111 07:54 07.oktober 2011.

    ...organizatorju noge polomit, pa bo hitro denar najdu...vsi so se začeli kot politiki obnašt...kdo pa nam kaj more...