Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Otok filmov in botrov

"Lisanka je politični, ljubezenski in ideološki trikotnik – preplet takratnega s Žurnal24 main
Kino Otok.
 Pet festivalskih dni za filme, prvič tudi za najmlajše.

Z novim starim terminom se bo v Izoli naslednjo sredo začel festival Kino Otok, ki bo do 12. junija na Obalo v netekmovalnem duhu naplavil bogato bero filmov.

“Največji poudarek bo na filmih, ki bodo predvajani na trgu, vsak od njih pa bo imel svojega botra. To bodo ljudje, ki so film že videli in ga bodo na svoj način predstavili občinstvu,”
o botrih, med katerimi bosta tudi pevka Anika Horvat in igralec Gojmir Lešnjak - Gojc, ter o osrednjem filmskem programu, ki se bo odvil v letnem kinu Manzioli, pravi direktorica festivala Lorena Pavlič.

Festivalske cene
Festivalski abonma. Ogled vseh filmov, festivalska majica in kampiranje v festivalskem (Š)kampu – 34 evrov, v predprodaji 28. Abonma Letni kino Manzioli. Ogled osmih filmov in majica – 15 evrov, v predprodaji 12.

Kinobalon na Obali
Festival bo odprla drama o vstaji italijanskega naroda Brez strahu režiserja Piergiorgia Gaya, ki v Izolo prihaja tudi osebno, nekaj pa bodo zase po novem našli tudi najmlajši.

Ker Kinu Otoku doslej po besedah Pavličeve ni uspelo zajeti otroške publike, so v sodelovanju s Kinodvorom oziroma njegovim otroškim programom Kinobalon namreč pripravili tudi program zanje.

 

V kulturnem domu si boste lahko ogledali štiri dokumentarne filme z različnih koncev sveta in se o njih obenem poučili na delavnicah v Sezamovem kotičku.

Ker bo v času festivala med 9.30 in 12.30 ter med 15.30 in 19.45 na voljo brezplačno varstvo, pa bodo na svoj filmofilski račun prišli tudi njihovi starši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.