Magazin > Film & Glasba & TV
65 ogledov

Ovacije za film Petelinji zajtrk

Feri Lainšček, režiser Marko Naberšnik in Pia Zemljič
1/7
Žurnal24 main
Film Marka Naberšnika Petelinji zajtrk je na Sarajevskem filmskem festivalu doživel velik uspeh.

Novi slovenski celovečerni film Petelinji zajtrk, ki je bil na Sarajevskem filmskem festivalu (SFF) predvajan v okviru festivalske programske sekcije Midnight Meetings, je doživel velik uspeh. Ustvarjalci filma, ki ga je po literarni predlogi Ferija Lainščka in v produkciji Arsmedie režiral Marko Naberšnik (to je njegov prvi celovečerni film) in ki so bili k posebni projekciji filma povabljeni s strani vodstva festivala, so bili prijetno presenečeni, da je bila prenovljena sarajevska dvorana Meeting Point kljub pozni uri polna.

Mirsad Purivatra in »domačin« Saša Lošič, ki je za film Petelinji zajtrk napisal glasbo. Mirsad Purivatra je obiskovalcem projekcije (med katerimi so bili namestnik ministrskega predsednika Vlade Federacije BiH ter minister za kulturo in šport Gavrilo Grahovac, slovenska veleposlanica v BiH Nataša Vodušek, direktor federalne televizije (RTVFBIH) Jasmin Durakovič, Vinko Grubišič iz Jadran filma (ko-producent filma Petelinji zajtrk), slovenski gospodarstveniki v BiH ter številni drugi predstavniki kulturnega, družabnega in političnega življenja v BiH) dejal, da mu je v čast, da lahko pozdravi ustvarjalce novega slovenskega filma in da je vesel, da se je ekipa odzvala povabilu k posebni projekciji filma.

Slovenska premiera filma Petelinji zajtrk, ki je bil zaključen v pogodbenih rokih in brez dodatnih sredstev, bo letos oktobra, film pa bo prikazan tudi na 10. Festivalu slovenskega filma (FSF) v Portorožu.

 

Po projekciji filma je filmsko ekipo na odru dvorane Meeting Point predstavil producent filma Franci Zajc (Arsmedia), ki je bil že pred tem deležen s strani vodstva SFF pohval za profesionalnost. Srečanje z naslovom »Imaš rad petelinji zajtrk«, ki je sledilo, se je ob Kupljenovem tramincu in potici zavleklo v zgodnje jutranje ure.

V filmu nastopa tudi pevka Severina.

 

Del ekipe filma Petelinji zajtrk se je sicer že v petek, 17. avgusta, udeležil otvoritve festivala (po otvoritvi so bili ustvarjalci filma gostje enega najboljših sarajevskih klubov »The Club«), v soboto, 18. avgusta, pa so se jim na projekciji filma pridružili še igralci Vlado Novak, Primož Bezjak, Davor Janjić in Dario Varga, avtor literarne predloge Feri Lainšček, direktor fotografije Valentin Perko in oblikovalec tona Bošjan Kačičnik.

Sicer se je snemanje filma začelo 9. avgusta lani v Gornji Radgoni, zadnja klapa pa je padla konec septembra lani v Ljubljani. Film je sofinanciral Filmski sklad RS, kot koproducenti pa sodelujejo RTV Slovenija, Občina Gornja Radgona in Jadran film Zagreb. Tehnične usluge je filmu nudil Filmski studio Viba film. V glavnih vlogah nastopajo Primož Bezjak, Vlado Novak, Pia Zemljič, Dario Varga, Janez Škof, Davor Janjić, v epizodni vlogi pa hrvaška pop zvezda Severina, ki igra samo sebe in za katero je Saša Lošić napisal pesem »Gardelin«.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.