Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Parada presežkov

Prvouvrščeni na tujem delu Grinderman in drugi Caribou so letos nastopili pri na Žurnal24 main
Radio Študent. Plošče 2010, ki jih ne smemo spregledati.

Glasbena redakcija Radia Študent je za najboljšo domačo ploščo 2010 izbrala N'Tokovo Parado ljubezni, za najboljšo tujo pa Grinderman 2 zasedbe Grinderman.

Kot pravi urednik glasbene redakcije Radia Študent Luka Zagoričnik, sta bili obe izbrani na podlagi glasovanja članov glasbene redakcije. Svojih osem favoritov so izbirali iz nabora plošč, ki so bile predstavljene v oddaji Tolpa bumov, o zmagovalcu pa je odločal seštevek glasov.

Ostrina in kritičnost
"Parada ljubezni je ena redkih plošč, ki je letos izrazito odmevala v našem prostoru, se kritično lotila perečih tem sodobnega časa in ponudila oseben in močan avtorski slog," med drugim pove Zagoričnik.

Med razlogi, zakaj se je plošča Grinderman 2 povzpela na vrh, pa navaja njeno rockersko ostrino in hrapavost, zaradi katere izstopa iz širše rockerske srenje, ter poseben staž njihovega člana Nicka Cava v tem prostoru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.