Magazin > Film & Glasba & TV
100 ogledov

Parni valjak za dve minuti tišine zahteva 66 tisoč evrov

Parni valjak Goran Kovačić/Pixsell
Člani skupine Parni valjak od podjetja, ki je organizatorju njihovega koncerta dalo v najem avdio in video opremo, zahteva 500 tisoč kun (približno 66 tisoč evrov).

Skupina Parni valjak je tožbo proti podjetju Eldra vložila že lani, sojenje pa se bo začelo prihodnji teden. Člani omenjeno podjetje obtožujejo neprofesionalnosti in neodgovarjanja za svojo avdio in video opremo, ki bi morala delovati brezhibno. Vsak od petih članov zato od Eldre zahteva po sto tisoč kun (približno 13 tisoč evrov) za psihične bolečine, saj imajo občutek, da so izgubili ugled. "Z obračanjem na sodišče hočejo člani Parnega valjaka zaščititi svoj ugled in hkrati opozoriti svoje kolege na podjetja, ki se predstavljajo kot profesionalci, a so v resnici neodgovorna in nemoralna. Profesionalci si ne bi smeli dovoliti opravičil v stilu: 'Pa saj je trajalo samo nekaj minut'," je pojasnil odvetnik skupine.

Koncert, na katerem je odpovedala oprema, se je odvijal decembra 2009 v zagrebški Areni, v kateri se je zbralo kar 20 tisoč oboževalcev Parnega valjaka.

Komentarjev 1
  • YaKo 16:35 06.julij 2012.

    to je biznis, ne pa muska. WTF