Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

Parov Stelar Band v Kinu Šiška

Parov Stelar Band v Kinu Šiška
1/49
Žurnal24 main
V soboto so v Ljubljani nastopili Parov Stelar Band, ki so v skorajda razprodani Kino Šiška pripeljali mešanico svinga, funka in elektronske glasbe. DJ Borka je zabavo popeljal dolgo v noč.

Marcus Füreder, idejni vodja zasedbe, ki nastopa z vzdevkom Parov Stelar, je priznan Avstrijski ustvarjalec in producent, ki je zadnje desetletje zaznamoval s svojo nezmotljivo in tankočutno vizijo eklektične glasbe, ki v neprekosljivo izkušnjo povezuje predvsem džez, sving in elektroniko, žanr imenovan elektrosving.

Njegovo glasbo je morda najbolje opisati kot opojno mešanico elementov izposojenih iz džeza, svinga, elektronike, dance glasbe, podprto z neposrednim in utripajočim beatom, ki so ga poznali v zlati dobi disca in funka v 70-tih. Glavne teme skladb so jasno opredeljene in ob utripajoči groove spremljavi prenašajo poslušalcu svojo sporočilo neposredno.  

Polna dvorana mladih, ki so energično poplesavali na teme in ritme džeza/svinga je vsekakor dokaz, da je žanr v svoji intelektualnosti naslonjen na utripajoči telesni ritem in se ga lahko komzumira tudi bolj sproščeno oziroma neformalno. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.