Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Pazi se volka, Rdeča kapica

Romantični domišljijski film Rdeča kapica je posnela režiserka Catherine Hardwic Žurnal24 main
Na filmska platna danes prihaja domišljijski romantični triler Rdeča kapica. Ogledate si ga lahko v ljubljanskem Koloseju ter Planetih Tuš v Novem mestu, Mariboru, Kranju in Celju.

Prebivalci vasice Daggerhorn že leta z volkodlakom, ki se prikaže ob vsaki polni luni, vzdržujejo krhko premirje tako, da mu tek potešijo z žrtveno živaljo. A ob krvavo rdečem mesecu volk zahteva več – in ubije enega od vaščanov.

Žrtev je starejša (Amanda Seyfried) sestra prelepe Valerie, ki je ravnokar izvedela, da sta se njena starša (Billy Burke in Virginia Madsen) dogovorila, da jo omožita s Henryjem (Max Irons), potomcem najbogatejše družine v vasi. Toda Valerie si želi le Petra (Shiloh Fernandez), revnega drvarja, ki ga ljubi že vse svoje življenje. Ker se nočeta ločiti, par načrtuje skupen pobeg, a njune načrte v srhljivem hipu spremeni volk.

Vaščani kličejo k maščevanju in pripeljejo slovitega lovca na volkodlake, očeta Solomona (Gary Oldman), da jih za vse večne čase odkriža pošasti. Toda njegov prihod prinese še večji vihar, saj jih oče opozori, da se volkodlak za časa dneva nadene človeško podobo in utegne biti kateri koli izmed njih. Prav nihče ni izjema. Vas zajame preplah; vsak krvavi mesec zahteva novo žrtev, kar razdvoji nekoč tesno povezano skupnost. Toda Valerie odkrije, da je z volkom v nekakšni navezi, saj ju vleče skupaj, zaradi česar sama postane osumljenka … in hkrati vaba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.