Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Pazite se kužne nevarnosti

Kužna nevarnost Blitz Film & Video Distribution
Vsako nedeljo si v Kinodvoru lahko ogledate predstavo, ki ste jo v času predvajanja v kinematografih zamudili. Tokratni film za zamudnike je Kužna nevarnost (Contagion), ujemite ga ob 19. uri.

Tik preden natakarici poda svojo plačilno kartico, svetovna popotnica na letališču poseže v posodo s prigrizki. Poslovni sestanek se začne z rokovanjem. Na nabito polnem avtobusu zakašlja nek moški ... En sam dotik. En sam trenutek. In smrtonosni virus je našel novo žrtev.

Ko se Beth Emhoff (Gwyneth Paltrow) s poslovne poti iz Hongkonga vrne v Minneapolis, se tisto, kar je imela za nedolžno utrujenost zaradi poti in časovne razlike, sprevrže v kužno stanje. Dva dni pozneje konča na urgenci ... mrtva; zdravniki pretresenemu in žalujočemu možu (Matt Damon) razložijo, da se jim niti sanja ne, zakaj je umrla.

Kmalu zatem imajo podobne skrivnostne bolezenske znake tudi drugi: hudo kašljanje in vročina, čemur sledijo napad, možganska krvavitev in naposled smrt. Število mrtvih v Minneapolisu, Chicagu, Londonu, Parizu, Tokiu in Hongkongu bliskovito narašča: en primer se razmnoži v štiri, v šestnajst, v stotine. Na tisoče ljudi zboli zaradi nevarne okužbe, ki se razširi po vsem svetu, kar še podžigajo nešteti človeški stiki tekom slehernega dneva.

Izbruhne globalna pandemija.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.