Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

"Pela sem na poroki švedske princese"

(Foto: Petra Nuzdorfer) Žurnal24 main
Na letošnjem Ritmu mladosti je kraljevala švedska zvezda Agnes, ki nam je med drugim zaupala, da je pela tudi na poroki švedske princese Victorie.

Kako ste?
Dobro, dobro. Vesela sem, da sem končno tukaj, bilo je dolgo potovanje. Zjutraj sem zamudila letalo, tako da sem kar pozna.

Kako vam je za zdaj všeč Slovenija?
Kar sem je videla iz letala in na poti z letališča do hotela, se mi je zdelo zelo lepo (smeh).

Danes pričakujejo dvajset tisoč ljudi. Verjetno ste navajeni nastopati pred takimi množicami?
Da, sem, a vsako občinstvo je drugačno. Vsakič sem malo živčna. Rada sem na odru, tako da se res veselim.

Ali raje nastopate v klubih ali na velikih festivalih?
Odvisno. Zelo rada nastopam v klubih, ker je toliko energije. Oboje mi je všeč, težko je reči.

Kje ste bolj pod pritiskom?
Na začetku poletja sem pela na poroki švedske princese, ko se je poročala s svojim princem. To je bilo zelo stresno, saj veš, da te gleda vsa Švedska, pravzaprav ves svet.

Ritem mladosti 2010 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Kako se počutite, ko toliko ljudi spravite v gibanje samo s svojim glasom in navzočnostjo?
Navdušena sem! Moj tretji album je precej drugačen od prvih dveh. Ko smo ga začeli ustvarjati, sem vedela, da hočem delati pesmi s hitrim tempom, ob katerih se bodo ljudje zabavali, plesali, telovadili. Vesela sem, da se je to uresničilo.

Je bila ta sprememba tudi zato, ker ste se želeli čim bolj oddaljiti od statusa zmagovalke švedskega Idola?
Po drugem albumu sem čutila, da želim delati nekaj povsem drugačnega. Poleg tega se je veliko stvari spremenilo, zamenjala sem založbo, začela delati z novim menedžmentom. Spoznala sem tudi producenta Andersa Hanssona, ki je produciral ta album, ki dela disko-pop-plesno glasbo. Začeli smo pisati take pesmi. Nismo se načrtno umikali od Idola, bilo je nekaj, kar sem res želela delati.

Kaj je negativna stran zmage na tekmovanju, kot je Idol?
Zame ni bilo negativno. Bilo je zelo dobro, da sem to naredila. Po tem sem zelo trdo delala za uspeh in morala snemati pesmi, v katere sem res verjela, vendar sem to želela. Moraš vedeti, kaj lahko pričakuješ, preden se prijaviš.

Bili ste zelo mladi, imeli ste sedemnajst let. Zdaj ste zelo uspešni, vendar, ali se vam morda kdaj zdi, da ste bili vseeno premladi?
Mislim, da to ni odvisno od starosti, ampak od osebnosti. Nekdo jih lahko šteje štirideset, pa je premlad, ker ne razume teh stvari. Nujno je biti obkrožen z ljudmi, ki te razumejo in podpirajo, in biti pripravljen trdo delati.

Začeli ste tudi intenzivno delati v Združenih državah, kako je s tem?
Super je. Vsi na založbi me zelo podpirajo. Spomnim se, ko so me poklicali z založbe – gre za Geffen, eno največjih ameriških založb –, in navdušena in osupla sem rekla: "O moj bog, je to res?"

Delali ste tudi z ekipo, ki je naredila Lady Gaga zvezdo, kot je danes.
V ZDA je plesna glasba nova, ni tako velika kot v Evropi. Dobro je, da imajo Lady Gaga, da jo začenjajo razumeti in se je navadijo. Delam z istimi ljudmi kot ona.

Kakšen bo vaš naslednji album, bo spet tako velika sprememba?
Ne vem še, ravno sem začela in imamo samo eno pesem. Prezgodaj je še reči. Bo glasba s hitrim tempom, to pa je vse, kar vem.

Kdaj pa bo album izšel?
Tudi tega še ne vem. Ko se mi bo zdelo, da imam dobre pesmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.