Magazin > Film & Glasba & TV
215 ogledov

"Pengov mi je odnesel tla pod nogami“

Polona Kasal Osebni arhiv
Polona Kasal se po enem letu vrača na glasbeno sceno, in sicer s svojim prvim singlom.

Minilo je več kot leto, odkar Polona Kasal ni več glas uspešne pop zasedbe Gušti in Polona. Pevka se vrača v velikem slogu, tokrat s prvim singlom Cesta iz prihajajočega novega albuma Na Cesti.

Solo prvenec Na cesti je zbirka atmosferičnih indie pop pesmi, kjer Polona svojo naklonjenost do Tomaža Pengova – trubadurja slovenske glasbene scene 70-ih let, zlije v kolekcijo priredb njegovih skladb.

Da je Polona vzljubila Pengova, je krivo potovanje po bivši Jugoslaviji, kjer so bila njegova ikonična Odpotovanja presneta na kaseto. "Pengovova besedila in glasba so me vedno ujeli nepripravljeno in mi nekako odnesli tla pod nogami. Njegove pesmi se dotikajo temnih in svetlih robov življenja. So neskončno lepe, intimne, polne svobode in večne ujetosti."

Na solističnim albumu se Polona predstavlja kot avtorica priredb, aranžerka in soproducentka, pri tem pa ji je pomagalo nekaj zvenečih imen slovenske glasbene scene, kot so Aldo Ivančič (Borghesia), Luka Jamnik (Laibach, Kamerad Krivatoff), Peter Dekleva (Srečna mladina, Adam, Gušti, Golem)..

Video, ki spremlja Cesto, je Polona naredila kot kolaž svojih posnetkov in utrinkov iz svojega življenja. Pogledate si ga lahko na tej povezavi.

Album Na Cesti izide pod okriljem Glasbene zadruge Celinka maja 2013.

Komentarjev 1