Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Pero Lovšin spet v Križankah

V petek, 24. septembra, se vrača v Križanke vrača legenda slovenskega rock'n'rol Žurnal24 main
V petek, 24. septembra, se vrača v Križanke vrača legenda slovenskega rock'n'rolla. Pero Lovšin bo tokrat preigraval Pankrte, Sokole, Viteze, kakor tudi samostojna ustvarjanja.

Da Pero Lovšin to ne le zmore, ampak tudi hoče, dokazuje njegova prisotnost na glasbeni sceni že več kot 30 let, v kateri je nanizal glasbene stvaritve, ki so postale fenomen. S Pankrti, legendarno skupino, katera je pustila neizbrisen pečat na kulturnem in glasbenem področju, je ustvaril nepozabne uspešnice kot so  Bandiera rossa, Zvečer v mestu, Osmi dan, Umazane igre, Lublana je bulana, Totalna revolucija, Metka se noče več žogat, Janez kranjski Janez …
S svojo drugo skupino Sokoli je nanizal hite Moja mama je strela, Čist nor, Marija pomagaj mi, Greva punca v južne kraje … Pot je nadaljeval s skupino Vitezi, s katero so nastale uspešnice Hiša nasprot sonca, Najboljši par, Julita ...

V svoji bogati karieri je nanizal kar osem samostojnih albumov in vrsto uspešnic kot so Sam en majhen poljub, Dobri profesor,Tečaj romantike, Angel iz nekje vmes in še mnoge druge. Koncert je vsekakor vreden ogleda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.