Magazin > Film & Glasba & TV
192 ogledov

Perpetuum Jazzile razglasili za Hrvate

Perpetuum Jazzile Suzana Kos
Na včerajšnjem koncertu skupine Toto v sosednji Italiji so slovenske Perpetuum Jazzile na odru predstavili kot hrvaške izvajalce.

Sinoči je v Majanu pri Udinah nastopila rock skupina Toto, proti koncu njihovega koncerta pa so se jim na odru pridružili tudi navdušeni predstavniki slovenske zasedbe Perpetuum Jazzile, ki so jih znani ameriški rokerji, njihovi veliki idoli, povabili, naj nastopijo z njimi. Vendar so jih pri tem občinstvu predstavili kot skupino "iz Hrvaške".

Slovenski del občinstva se je sicer spraševal, ali bodo imeli člani zasedbe dovolj poguma, da opozorijo na napako, vendar se to ni zgodilo. Perpetovci so namreč le odpeli uspešnico Africa, se objeli z bendom in odšli z odra.

Vendar pa to nikakor ne pomeni, da so zadevo pustili pri miru, temveč so takoj po nastopu v zaodrju rokerjem pojasnili svojo državno pripadnost. "David Paich očitno ne pozna tako dobro tukajšnjih držav in ju je zamešal, mi pa ga v tistem trenutku nismo mogli več popraviti, ker smo bili že pripravljeni. Vendar smo potem vse razčistili in se nam je tudi opravičil," nam je pojasnil član zasedbe Tomaž Cör, ki nam je še povedal, da razen kakšnih oboževalcev na Youtubeu, ki jih zamenjajo s Slovaki, s tem nimajo posebnih težav.

 

 

Komentarjev 1
  • tik 16:08 01.avgust 2012.

    Nič čudnega. Žurnalovci pa Videm za Udine!