Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

"Pesem je shizofrena"

Slovenija je v tej skupini pristala na zadnjem mestu. Žurnal24 main
Evrovizija. Od Švedov očitno ne bomo dobili veliko glasov.

Na švedski javni televiziji SVT so gledalcem v oddaji Infor Eurosong Contest 2010 predstavili vse pesmi, ki se bodo prihodnji teden potegovale za nastop v sobotnem finalu.

Oddaja je razdeljena na štiri dele. V tretjem delu so tako poslušali 11 izvajalcev, ki bodo nastopili na drugem polfinalnem večeru. Med njimi so tudi naši upi Ansambel Roka Žlindre & Kalamari s pesmijo Narodnozabavni rock.

Ob koncu vsake pesmi je pet osebnosti iz sveta glasbe podalo oceno. In do Slovenije so bili neprizanesljivi.

Kayo Shekoni, članica skupine Afro-dite, ki je leta 2002 na Eurosongu zasedla 8. mesto, je povedala, da pesem ni po njenem okusu in se iz nje ponorčevala. Izjavila je tudi, da je Narodnozabavni rock še slabša od pesmi, s katero bo nastopila Nizozemska. Končna ocena: 0.

"Nekako mi je všeč osnovna ideja. V teoriji, to je, ampak v praksi … Narodna glasba in rock … Grozno je izpadlo. Nič, zares nič," pa je povedal Thomas Lundin, pevec in televizijski voditelj, ki je na Švedskem tudi znan strokovnjak za Eurosong.

Pevka Marie Serneholt je bila najbolj neprizanesljiva. "Ta pesem je tako shizofrena, da človek lahko postane nor. Dobi 0 točk."

Pevka Lena Philipsson, leta 2004 je na Eurosongu s pesmijo It hurts zasedla 5. mesto, pa je povedala: "Hja, sploh ne razumem, kdo si je to lahko izmislil. Res bi rada videla to osebo. Neverjetno. Pesmi dam svojo največjo 0."

"Upam, da se bodo v Oslu lepo imeli, tisti kratek čas, ko bodo tam, ker tole ne bo prišlo v finale. Sploh ne. Vprašanje je, kdo bo v tej skupini zadnji. Nizozemska pesem ali tole. Nič," je bil brezkompromisen igralec, plesalec in koreograf Rennie Mirro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.