Magazin > Film & Glasba & TV
800 ogledov

Pesem Vse najboljše za te praznuje rojstni dan

torta, rojstni dan Žurnal24 main
Pesmica "Vse najboljše za te" danes praznuje 78. rojstni dan svoje objave. Njena predhodnica je pesmica "Dobro jutro vsem vam", ki sta jo napisali učiteljici za svoje otroke.

Po tem, ko so pesmico Happy Birthday To You (Vse najboljše za te) na današnji dan pred 78 leti objavili, je postala ena izmed najbolj prepoznavnih na svetu.

Pesem je bila prvotno objavljena kot Good Morning To You (Dobro jutro vsem vam), 4. marca 1924 pa so jo objavili pod novim imenom in z novim besedilom. Melodijo za originalno verzijo, ki je bila objavljena že davnega 1893, je napisala Mildred Hill, učiteljica iz Kentuckyja, besedilo pa njena sestra Patty, ravnateljica vrtca, kjer sta obe delali. Pesmica je nastala z namenom ustvariti enostaven in speven jutranji pozdrav za petletne predšolske otroke, ki jih je poučevala Mildred.

Danes se pesem Vse najboljše za te množično poje na zabavah, objemu domov, 19. maja 1962 jo je Marylin Monroe zapela celo ameriškemu predsedniku Johnu F. Kennedyju. Mi pa vam tokrat ponujamo prav posebnega izvajalca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.