Magazin > Film & Glasba & TV
1 ogledov

Pet Shop Boys pri sosedih

Eden najbolj originalnih pop duetov se bo ustavil tudi v Zagrebu, kjer bo nastop Žurnal24 main
V nedeljo bo v Zagrebu nastopil britanski elektro pop duo Pet Shop Boys. Po 25 letih kariere sta ustvarila odlični album Yes, ki ga bosta promovirala tudi v naši bližini.

Začetki skupine Pet Shop Boys segajo v 80. leta prejšnjega stoletja, ko sta moči združila novinar in klaviaturist. Dvojec je ustvaril enega najbolj originalnih pop skupin vseh časov in verjetno ni človeka, ki ne bi poznal tipičnega vokala Neila Tennanta.

Chris Lowe
in Neil Tennant sta začela skupaj ustvarjati leta 1984, prvi album pa sta izdala leta 1986. Že s prvim albumom sta bila uspešna, saj je prav prvi album Please postregel s hitom West End Girls. Kmalu sta začela dosegati velike uspehe. V 25-letni glasbeni karieri sta ustvarila številne glasbene hite, kot so Rent, Jealousy, Heart, Go West, Always on my mind in It's Sin. Izdala sta 32 albumov, prejela številne nagrade in priznanja in prodala več kot 100 milijonov albumov.

Več kot 40 njunih pesmi se je uvrstilo na lestvico top 30 singlov. In kljub vsemu uspehu sta letos izdala čutni album Yes, ki ga promovirata na turneji Pandermonium. V sklopu turneje se bosta 29.  novembra ustavila tudi v Zagrebu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.