Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

Petra se poslavlja, Cole prihaja

Žurnal24 main
Še začela se ni, pa se že kuha, bi lahko rekli za Emo 2008.

Mlada pevka Petra Pečovnik, ki bi s pesmijo Extrem morala nastopiti na letošnji Emi, je namreč izpadla. RTV Slovenija je pesem na osnovi opozorila avtorice pesmi Jasne Šantavec Mohar Moj extrem zaradi spornega dela besedila, ki je bil že predvajan in objavljen, diskvalificirala.

In kako se je pravzaprav vse to začelo? Postavna Pečovnikova je pred dvema letoma nastopala kot spremljevalni vokal pri pesmi Moj extrem gospe Jasne Šantavec Mohar na festivalu Fens 2006. Pri zdaj spornem besedilu pa je punca uporabila kar besedilo refrena Jasne Šantavec Mohar – torej naslov avtorskega dela, ki je bil že uporabljen za avtorsko delo enake vrste in ustvarja dodatno zmedo glede izvora dela.

Na Petrino mesto se bo zdaj uvrstila druga skladba s seznama tako imenovanih rezerv, skladba Dober planet, ki jo izvajata Josip Moretti - Cole in predsednik. Tako se bo pevec vrnil na pot, po kateri je že hodil – prav Cole je namreč zaslovel kot avtor in izvajalec skladbe Tih deževen dan, ki je zmagala na Slovenskem izboru za pesem Evrovizije leta 1993 in zastopala Slovenijo na mednarodnem tekmovanju Evrovizijska popevka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.