Magazin > Film & Glasba & TV
56 ogledov

Pevci v boj za zmago na Slovenski popevki

Slovenska popevka Katja Fa%C5%A1ink in Rok Ferengja Žurnal24 main
Zvečer se bo na slovenskem festivalu zabavne glasbe pomerilo 12 pevcev. Podelili bodo štiri nagrade.

V studiu 1 Televizije Slovenija se bo drevi ob 20. uri začel slovenski festival zabavne glasbe Slovenska popevka. Na letošnjem izboru, ki ga bo vodil Sašo Hribar, se bo pomerilo 12 pevcev: Boštjan Dermol, Matjaž Jelen, Nuška Drašček, Bilbi, Rudi Bučar, Lea Likar, Cole Moretti, Regina, Anika Horvat, Slavko Ivančič, Samo Budna in Marko Vozelj.

Tekmovanje bo s pesmijo Lorelei uvedel Dermol, sledil bo Jelen s skladbo Sam, Draščkova s pesmijo Prebujena in Bilbi z Drobnimi slikami. Pevki Bilbi bo sledil Bučar, ki bo zapel Naj traja, za njim se bodo zvrstile še izvedbe Likarjeve Ne sanjaj kril, 205 korakov Morettija in Reginina Tebe ni. Nastopili bodo še Horvatova s pesmijo In situ, Ivančič s skladbo Danes si sam, Budna s Sončno hišo, festival pa bo sklenil Vozelj s pesmijo Tukaj si.

Izbrane popevke je izmed 95 prijavljenih skladb izbrala strokovna komisija. Pevce bo na prireditvi spremljal orkester RTV Slovenija. Ob sklepu bodo podelili štiri nagrade strokovne žirije: za najboljšo skladbo v celoti, za najboljše besedilo, za najboljšo interpretacijo in za mladega perspektivnega avtorja ali izvajalca ter veliko nagrado občinstva.

Med glasovanjem bo mogoče prisluhniti pevcem, ki doslej še niso nastopili na Slovenski popevki, in sicer Neishi, Alyi, Severi Gjurin ter duetu Murat & Jose; obljubljajo tudi presenečenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.