Magazin > Film & Glasba & TV
194 ogledov

Pevec Flirrt se je izgubil na poti na oder

flirrt
1/7
Boštjan Tacol
Flirrt ob svoji 20. obletnici oboževalcem podarjajo novi single Kristina!

8. februarja bo skupina Flirrt praznovala 20. obletnico. Slovenski kulturni praznik je postal dan ustanovitve prav zato, ker je bil za takrat še srednješolske Flirrte to edini šole prost dan. Ob svoji obletnici vsem, ki so skozi leta spremljali njihovo ustvarjanje, podarjajo novi single Kristina. To bo prva od petih pesmi, ki jih bodo Flirrt podarili svojim fanom ob praznovanju svojega jubileja in jih bodo objavili na svojem YouTube kanalu. "Kristina je precej netipična pesem za Flirrte. Na hitro ''zadiši'' na disco, gre za precej plesno skladbo, ki jo pojem s tehniko 'falsetto', kar sploh ni tipično zame kot pevca in za nas kot skupina. Pesem je preprosta, direktna in se malce celo norčuje iz ljubezni. Ne tiste prave, ampak tiste narejene. Tako kot je narejena punca, o kateri pesem govori," o novem singlu pravi Rok Lunaček, ki je tudi avtor nove skladbe.

"Skupina je začela igrati, jaz pa pod odrom"

"Uf. Dolgih 20 let, hkrati pa imam občutek, kot bi skupina nastala šele včeraj. Ko se ozrem nazaj in vidim, da smo tik pred tem, da jeseni izdamo sedmi, dvojni studijski album, potem vem, da smo v tem času naredili nekaj dobrega, in to mi veliko pomeni,“ je Rok za Žurnal24 opisal občutke ob okrogli obletnici in z nami delil tudi anekdoto s koncerta na Štajerskem. "Anekdot je malo morje. Nekatere so tragikomične, nekatere zgolj tragične, najboljše pa komične. Ne bom pozabil, ko sem se leta 2009 izgubil na poti iz zaodrja na oder. Bili smo nekje na Štajerskem, na nekem festivalu, kjer je bil oder popolnoma drugje. Naenkrat sem opazil, da sem na drugi strani območja za obiskovalce. Skupina je začela igrati, jaz pa pod odrom na drugi strani prizorišča. Potreboval sem kar nekaj minut, da sem našel fante.“

Flirrt so v svojih 20 letih odigrali več kot 850 koncertov, pevcu pa se je v spomin najbolj vtisnil koncert, ki je pospremil izid albuma Izpod kovtra. "Igrali smo skoraj štiri ure, a so ljudje hoteli še … Nam pa je zmanjkalo 'playliste'. Neverjeten trenutek.“ Na vprašanje, kaj je bila najbolj nora stvar, ki jo je za Flirrte naredil oboževalec ali oboževalka, pa je odgovoril: "To je odvisno od tega, kaj nekomu predstavlja beseda "noro". Nekomu bi bilo noro vreščanje najstnic, ko smo bili še frkolini, metanje spodnjic in nedrčkov… Spet drugemu je noro, da se fani na koncert pripeljejo iz drugega konca države in to ponovijo še naslednji teden. Meni se zdi vse skupaj predvsem neverjetno in včasih povsem surrealistično.“

Fantje bodo svojo 20. obletnico praznovali vse leto in pridno koncertirali po Sloveniji. V živo jih lahko ujamete že na koncertih 17.2. v Ajdovščini, 4.3. v Idriji in 24.3. v Domžalah!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.