Magazin > Film & Glasba & TV
58 ogledov

Pika Božič v novem sijaju

1/14
Žurnal24 main
Sinoči je na oder po treh letih premora stopila Pika Božič Kontrec. Na predstavitvi novega albuma Shine je presenetila z novim načinom nastopanja, ki ga pri njej prej nismo bili vajeni.

Spremljevalna skupina, spremljevalni pevki ter Pika v ospredju, ki poje v živo. To je nova podoba Pike Božič Kontrec, ki se od Pike Božič izpred treh let precej razlikuje. Prej je na odru stala v družbi pomanjkljivo oblečenih plesalk, ki so s Piko na čelu energično poskakovale ob ritmih pesmi, kot sta Zvezde padajo z neba in Ne bom čakala te. Pika je stari stil nastopanja pustila za seboj; sedaj se bo posvetila predvsem dobrim nastopom v živo.

Sijoča Pika
Začela je sinoči, ko je predstavila svoj novi album Shine. Na njem prevladujejo predvsem balade, ki so Piki še posebej blizu. "Od nekdaj sem privrženka balad. Med mojimi cedeji ne boste našli metala, tudi rocka bolj malo. Všeč so mi kvečjemu rockovske balade slovenskih bendov. Sicer pa prisegam na dobre pop pevke s kakovostno glasbo." In ravno slovenski rockerji so tisti, ki bodo Piko spremljali na prihajajočih nastopih. Med njimi so člani zasedbe Billy's Private Parking , basist skupine Siddharta , Jani Hace , ter bobnar Roman Ratej , ki je veliko let delal v Ameriki, med drugim tudi z znanim ruskim duetom t.A.t.U.

Pika se je po nastopu nastavila fotografom. © Anže Petkovšek

 
Piko je ob predstavitvi novega izdelka prišlo podpret veliko prijateljev in znancev, med njimi smo opazili tudi njenega življenjskega sopotnika Dejana Kontreca ter njenega brata Davorja Božiča . Ta je tudi sodeloval pri nastanku albuma, pod katerega so se podpisali najboljši ustvarjalci glasbe na svetu. Produkcija je namreč potekala v Los Angelesu, kjer je klaviature posnel Philippe Saiss , ki je med drugim snemal že za Rolling Stones , Davida Bowieja in Tino Turner .

Album Shine je torej vrhunsko delo, za katerega si Pika šteje v čast, da so pod njem podpisani največji in najuspešnejši glasbeniki.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.