Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Pink tožijo za 27 tisoč evrov

Pink EPA
Ameriška pevka Pink je očitno pozabila na stare obljube, saj svojim nekdanjim producentom ni izplačala dogovorjenega deleža pri dobičku od prodaje pesmi.

Leta 1999 je pevka Pink s podjetjem Specialists Entertainment podpisala pogodbo, s katero se je zavezala, da bo podjetje produciralo dve pesmi na njenem debitanskem albumu, hkrati pa bo upravičeno do dela dobička. Dogovorili so se, da si bodo dobiček od prodaje pesmi Can't Take Me Home in Hiccup delili na polovico, a se to še zdaj ni zgodilo. Album je bil uspešnica, prodali so več kot pet milijonov kopij, kar je Pinkino kariero pognalo v višave.

A pri Specialists Entertainmentu še danes niso dobili svojega deleža, zato pevko zdaj tožijo za 36.213,31 ameriških dolarjev (približno 27 tisoč evrov), kar je preostanek neplačanih obveznosti. Tiskovni predstavnik zvezdnice pa pravi, da to ni Pinkin problem, temveč Sonyjev. "Oni so odgovorni za plačilo producentom," je sporočil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.