Magazin > Film & Glasba & TV
62 ogledov

Pirc Musarjeva bo vodila RTVS

Nataša Pirc Musar Saša Despot
Programski svet RTVS je za novo generalno direktorico zavoda izglasoval Natašo Pirc Musar. Rupel od kandidature odstopil.

Generalna direktorica RTV Slovenija je Nataša Pirc Musar, ki bo svoj mandat nastopila 26. maja 2014. V tretjem krogu glasovanja je prejela 15 glasov, kolikor jih je bilo potrebnih za zmago. Članom programskega sveta se je predstavilo šest kandidatov, ki so izpolnjevali pogoje iz razpisa.

Sedanjemu generalnemu direktorju Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Marku Filliju se mandat izteče čez manj kot dva meseca. Na mesto direktorja je bil za štiri leta imenovan 25. maja 2010.

Poleg Fillija so se programskemu svetu predstavili odgovorna urednica tretjega programa TV Slovenija Ljerka Bizilj, Roman Kolar, Marko Makarovič, ki je bil v preteklosti zaposlen na RTVS. Nekdanji minister za zunanje zadeve Dimitrij Rupel je po poročanju Dnevnika od kandidature odstopil.

Prenova TV-programov

 

"Naj se vidi, kaj lahko naredi ženska roka, kar v preteklosti moškim kolegom ni uspelo," je za Žurnal24 povedala novoizvoljena generalna direktorica RTVSLO in dodala, da so glavne tri spremembe, ki jih bo uvedla: izobrazba vrhunskih kadrov na vodilnih pozicijah, popolna prenova TV-programov in popolna transparentnost poslovanja. Zadnja sprememba je po njenih besedah ključna ne samo za gledalce oziroma javnost, temveč tudi za 2.500 zaposlenih v tem javnem zavodu: "Prioriteta bo tudi razvoj sodobnega datacentra/podatkovnega novinarstva, ki bo služil vsem – televizijcem, radijcem in 
portalovcem."

 

Želi ji uspešen mandat

 

"V mojem mandatu smo naredili skoraj vse, kar smo si zadali. Obžalujem edino to, da se ni začela gradnja news centra, sicer pa prepuščam hišo v lepem redu. Pirc Musarjevi želim uspešen mandat in uresničitev njene vizije," pa nam je povedal Filli, generalni direktor v odhajanju.

Komentarjev 1
  • baksus 17:36 07.april 2014.

    Ja debeluški kar ratuje.