Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Pisatelj, ki hoče, da ga žena vara

Francoski dramatik Boris Vian v enodejanki Bebop (originalni naslov Meduzina gla Žurnal24 main
Se da dober roman res napisati le tako, da človek trpi? Kako se zaplete ljubezenska zgodba nekega pisatelja, si ob 20. uri oglejte v Gledališču Koper v glasbeni komediji Bebop.

Snobovski pisatelj Anton Vidmar (Vladimir Vlaškalić) si želi napisati velik roman. Prepričan je, da se ustvarjalnost rojeva iz trpljenja, zato se že šestnajst let prostovoljno trpinči, ko ženo Lucijo (Mateja Pucko) pošilja od enega ljubimca do drugega.

A Lucija je možev načrt, po katerem bi morala po šestih mesecih zamenjati ljubimca, priredila, ko se je zaljubila v Franca Bukovca (Tadej Toš). Ko mož po tolikih letih izve za izjemno domišljeno izpeljano prevaro, spozna, da bo zdaj, po tolikšnem trpljenju, lahko končno napisal izjemen roman.

Ljubezensko komedijo je režiral Vito Taufer, eden najuspešnejših slovenskih režiserjev, ki je za svoje gledališko delo prejel številne prestižne nagrade doma in v tujini.

Bebop bodo v Gledališču Koper uprizorili v sklopu Abonmaja 1, cena vstopnice za izven pa je od 10 do 12 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.