Magazin > Film & Glasba & TV
5 ogledov

Pisci: Ellen nas ne podpira

Pisci so napovedali, da bodo protestirali pred studiem, v katerem Ellen snema sv Žurnal24 main
Pisci televizijskih in filmskih scenarijev so nezadovoljni z dejanji Ellen DeGeneres, televizijske voditeljice, ki kljub stavki nadaljuje delo.
Ellen DeGeneres , voditeljica televizijskega šova Ellen: The Ellen DeGeneres Show, je med pisci povzročila ogorčenje. Sindikat piscev je razočaran, saj je Ellen med še vedno trajajočo stavko nadaljevala vodenje svoje oddaje.

Ellen je v oddaji izrazila svojo podporo piscem, a ti menijo, da njena dejanja kažejo ravno nasprotno. Pisci so ji odpovedali podporo in jo opozorili, da bodo glasno izrazili svoje nasprotovanje. Razburjeni so, ker je Ellen ves teden prejokala za svojim psom, ni pa si utrgala časa, da bi podprla ljudi, ki so pripomogli k njenemu uspehu.

Ellen je v bran stopila ameriška zveza televizijskih in radijskih ustvarjalcev (ATFRA), katere predstavnik je pojasnil, da ima Ellen v pogodbi zapisano klavzulo, ki ji prepoveduje sodelovanje v kakršnikoli stavki.

Scenarijev zmanjkuje
Stavka, ki traja že drugi teden, je ogrozila mnoge priljubljene televizijske serije. Na udaru so predvsem humoristične nadaljevanke, za katere scenarijev večinoma ne pripravljajo vnaprej. Skrbi pa lahko tudi zasedbe Talentov v belem, 24, Pisarne, Razočaranih gospodinj, Mladih zdravnikov in Skrivnostnega otoka, saj bodo kmalu morali prekiniti snemanje, ker jim bo zmanjkalo scenarijev. Težko je napovedati, kaj se bo zgodilo s temi serijami. V najboljšem primeru bodo gledalci spremljali krajšo sezono.

Režiserji in zvezde bogatijo

Med največje zaslužkarje v Hollywoodu spada tudi igralec Will Smith. © Flynet

 
Raziskava, ki jo je naredilo podjetje Global Media Intelligence v sodelovanju z Merrilom Lynchem , je pokazala, da večino prihodka od filmov v svoj žep pospravijo režiserji in igralci. Najbolje plačani igralci lahko zaslužijo tudi 20 milijonov dolarjev na film, čemur pa je treba prišteti še udeležbo pri dobičku. Pisci razmišljajo, da bi svoje proteste preselili tudi pred vrata igralcev in režiserjev, ki so znani kot največji zaslužkarji v industriji.

Stavkajo tudi scenski delavci
Stavka je zajela tudi gledališča na Broadwayu. Scenski delavci zahtevajo boljše delovne pogoje in korekten odnos svojih delodajalcev. Obe strani trdita, da jih je druga stran prisilila v stavko, niso pa se pripravljeni pogovoriti za skupno mizo. Ker producenti ne nameravajo uprizarjati predstav, dokler bo trajala stavka, bodo luči na Broadwayu za nekaj časa ugasnile.

Posledic te stavke pa ne čutijo samo gledališča, ampak tudi restavracije, v katere se obiskovalci predstav navadno odpravijo na večerjo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.