Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Pitt in Depp na canskem festivalu

Lani je šla zlata palma v roke tajskemu režiserju Apichatpongu Weerasethakulu. ( Žurnal24 main
Z 19 filmi, ki bodo tekmovali na letošnjem canskem filmskem festivalu, se bodo predstavili priznani režiserji.

Na prestižnem festivalu v Cannesu,  64. po vrsti, se bo letos za zlato palmo potegovalo 19 filmov. Selekcijo izbranih filmov so predstavili danes na tiskovni konferenci v Parizu.

Med drugim se bodo predstavili filmi, kot denimo The Tree of Life režiserja Terrenca Malicka, v katerem igrata Brad Pitt in Sean Penn. Lars von Trier bo predstavil film Melancholia, Lynne Ramsay triler We Need To Talk About Kevin, Pedro Almodóvar pa dramo La piel que habito z Antoniom Banderasom v glavni vlogi.

Gus Van Sant se je podpisal pod režijo filma Restless, kot režiserka in igralka pa bo na festivalu tudi Jodie Foster s kontroverzno komedijo The Beaver, v kateri igra Mel Gibson. Sean Penn se bo pojavil tudi v filmu This Must Be the Place režiserja Paola Sorrentina.

Nove prigode Piratov s Karibov Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, v katerih že četrtič blesti Johnny Depp, se za zlato palmo ne bodo potegovale; film bodo prikazali izven tekmovalnega dela.

Canski festival se bo začel 11. maja s premiero filma Woodyja Allena Midnight in Paris, zaključil pa se bo 22. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.