Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Pivo in cvetje v znamenju glasbe in tradicije

Pivo in cvetje razigral Laško Foto:Alen Zulić
48. prireditev Pivo in cvetje bo potekala v Laškem med 12. julijem in 15. julijem.

Štiridnevno tradicionalno dogajanje ob Savinji - Pivo in cvetje se bo začelo v četrtek 12. julija. Dogajanje na odru Bandidos na Trubarjevem nabrežju bo navdušilo predvsem ljubitelje klasičnega rocka ter bluesa s posebej izostrenim okusom, saj prihaja v goste ameriška skupina Gov't Mule, znana predvsem po izjemnih koncertnih nastopih. Ustanovitelj skupine in eden najboljših blues rock kitaristov na svetu Warren Haynes, je letos prejel tudi grammyja za življenjske dosežke. Na tem odru bodo v četrtek nastopili še Trio Oko in Tinkara Kovač. Petek 13. julija bo dogajanje na odru Bandidos namenjeno nekoliko ostrejšim zvokom. Nastopili bodo hrvaški punkerji Hladno pivo ter vedno atraktivni Mi2, ob njih pa še skupina Kill Kenny. Sobota 14. julija bo na največjem glasbenem prizorišču v Laškem potekala v znamenju nastopa skupine Tabu ter obeležitve 150 letnice Laške pihalne godbe, ki se bo predstavila s priredbami rockovskih klasik z gostom Matjažem Jelenom, ki bo s svojim Jelen bandom tudi zaključil sobotno glasbeno dogajanje na tem odru. Ob naštetih se bosta v sobotnem programu predstavili tudi zelo perspektivni slovenski skupini Low Peak Charlie ter D'neeb.

Dogajanje na odru Zlatorog na Aškerčevem trgu bo tudi letos namenjeno vsem tistim, ki se najraje zabavajo ob domačih zvokih. Tako bodo v četrtek nastopili Modrijani in Mambo Kings, v petek bodo obiskovalci gotovo uživali ob znanih Avsenikovih melodijah v izvedbi ansambla Saša Avsenika z gostom Alfijem Nipičem. Za nekaj obmorskega pridiha bo poskrbel Slavko Ivančič s klapo Solinar, prisluhnili pa bodo lahko tudi perspektivni pevki - laščanki Manueli Brečko. Tudi v soboto bo ob odru Zlatorog poskrbljeno za zabavo pozno v noč, saj prihajata v goste Tanja Žagar ter skupina Rock Partyzani.

Oder Laško Club na občinskem dvorišču bo letos namenjen tistim obiskovalcem, ki radi v družbi prijateljev posedijo v nekoliko bolj umirjenem vzdušju ter prisluhnejo vrhunskim glasbenim izvajalcem. Prihaja skupina Manouche, ki v zadnjem času navdušuje s svojim edinstvenim glasbenim stilom, ter skupina Artbeaters, trio vrhunskega harmonikarja Jureta Torija ter mladi pevki Ditki. Petek bo na tem odru potekal v znamenju dinamičnega združevanja klasike, jazza in bluesa Jezdecev prostranih dimenzij, večer pa bo zaokrožil Ansambel Ankaran s pesmimi legendarnega Franeta Milčinskega Ježka. Tudi letos bodo na Pivu in cvetju nadaljevali tradicijo ter soboto na odru Laško Club namenili eni od slovenskih glasbenih legend. Tokrat bo potekala v znamenju 30 letnice skupine Avtomobili, po tradicionalnem ognjemetu pa se bo zaključila z „jam sessionom“ številnih glasbenikov, ki bodo sodelovali na letošnji prireditvi, namenjenim predvsem tistim, ki so sodelovali pri organizaciji 48. Piva in cvetja, seveda pa bodo ob odru dobrodošli tudi vsi drugi obiskovalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.