Magazin > Film & Glasba & TV
73 ogledov

Pivovarna za uspeha že(l)jne

The Drinkers Anže Petkovšek
Mecen slovenske glasbe. Projekt, ki bo finančno podprl domačo glasbeno sceno.

"Tako uveljavljeni kot neuveljavljeni bendi potrebujejo denar oziroma sponzorstvo, bo pa treba počakati, da se projekt konča in da vidimo, komu bodo dejansko podelili sredstva. Takšni projekti so vsekakor vedno zaželeni, ali bodo tudi uspešni in fer ali pa bodo bolj podobni naši politični sceni, pa bomo še videli," je o projektu Mecen slovenske glasbe, ki ga organizira Pivovarna Laško, povedal Miro Mutvar, član skupine The Drinkers. Razpis je namenjen vsem slovenskim glasbenim ustvarjalcem ne glede na njihovo prepoznavnost in glasbeni žanr, njegov namen pa je aktivna podpora kakovostnim slovenskim glasbenim ustvarjalcem, ki se lahko prijavijo z glasbenim projektom (plošča, turneja, koncert), ki ga bodo izvedli letos. Izbranih bo največ deset projektov in najmanj trije, poleg finančne podpore, ki bo največ pet tisoč evrov, pa bodo izbrani glasbeni ustvarjalci imeli tudi možnost nastopa na prireditvi Pivo in cvetje, zato projekt do konca junija mora biti končan do točke, da ga je mogoče deloma ali v celoti predstaviti na enem od odrov omenjenega festivala.

Dovolj za male, premalo za velike

Tomaž Pišlar | Avtor: Domen Repnik Domen Repnik
"Pozna se, da je finančna kriza tudi na glasbeni sceni. Večina navzočih na predstavitvi je bila rockerjev, a zaradi dokaj nizkih sponzorskih sredstev za posamezen projekt (pet tisoč evrov, op. p.) se veliki bendi ne bodo prijavljali, saj je to zanje premalo. Za ta denar si lahko snemanje albuma ali spota privošči neuveljavljen bend. Kuhinje pri tem projektu ne vidim, saj za stalne grebatorje v igri ni dovolj denarja," pa je prepričan Tomaž Pišlar, kitarist pri bendu Backstage. Strokovno komisijo bodo sestavljali predstavniki Skupine Laško, Dragan Bulič, Primož Grašič, Jani Hace in Gašper Salobir. Glasbeniki, ki se bodo želeli prijaviti, morajo kreativno opisati zasnovo nastajajočega projekta, priložiti reference in – če je možno – demoposnetke ter oddati prijavo do 29. februarja. Prijavo na razpis lahko pošljejo na naslov Pivovarne Laško ali na mecenstvo@pivo-lasko.si, vse druge informacije pa so med drugim dostopne na Facebookovi strani Mecen slovenske glasbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.