Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

Pižama dela listo za odstrel

Serija Peter 13 Lucijan Kranjc
Spletni serijski morilec. Izteka se prva slovenska interaktivna serija Peter 13.

Jutri se bo z zadnjim, četrtim delom končala nova spletna nadaljevanka v režiji Luke Marčetiča Peter 13., ki so jo gledalci imeli priložnost spremljati oktobra, še vedno pa je v celoti dostopna na www.tv.si. Gre za prvo slovensko interaktivno nadaljevanko, kar pomeni, da pri njenem poteku sodelujejo tudi gledalci, ki lahko za dodatno zabavo poskrbijo z interaktivnimi funkcijami in vsaj navidezno izbiro poteka zgodbe.

Iz Dneva ljubezni v Dan morilca
Duhovite in referenc polne petminutne dele, v katerih poleg avtorja serije med drugim igra Boštjan Gorenc - Pižama, je Marčetič, sicer tudi eden od avtorjev spletne nadaljevanke Dan ljubezni, ki naj bi, mimogrede, prišla tudi na televizijske zaslone, napisal po naročilu. Kot pravi, gre za njegov scenarij, v katerega je moral vključiti specifične interaktivne funkcije: “Amis je želel predstaviti svojo interaktivno televizijo, zato so hoteli narediti interaktivno nadaljevanko. Ker niso želeli neposredne reklame, so naročili zgodbo, ki nima zveze s televizijo, a vključuje njene funkcije,” idejno zasnovo opisuje Marčetič, od katerega je naročnik zahteval določene reference, kot so komedija Prekrokana noč, kavč na obali in besedna zveza “zanesljivo pridem”, vendar so te po njegovem mnenju tako neposredne, da ne motijo. Podatkov o gledanosti sicer še nima, ga je pa, kot pravi, “pozitiven odziv vsekakor presenetil”.

“Ker gre za interaktivno formo, ni bilo veliko prostora za improvizacijo. Dejansko mi je všeč interaktivnost, tako da na primer tudi gledalci, ki se prijavljajo na Facebookov račun, vidijo, da so na moji (morilčevi, op. a.) listi za odstrel. K sodelovanju sem privolil, ker se mi je stvar zdela zabavna in zanimiva. Pogledal sem si prve dele in je v redu. Kolikor sem se pogovarjal z ljudmi, pa dobivam zelo pozitivne odzive,” je zadovoljen Gorenc, glavna zvezda serije, ki je z Lukom sodeloval že pri epizodi Dneva ljubezni in ki so mu vlogo (za zdaj domnevnega) serijskega morilca ponudili, ko je bil scenarij že 
napisan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.