Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Plačali, da so obtičali

Lake Electronic Festival Arhiv festivala
Organizatorji so obiskovalce sredi ničesar pustili brez žura ter brez hrane, pijače in vračila denarja.

“Otrok je s prijatelji šel na Lake Electronic Festival na Ivarčko jezero, ki naj bi potekal med 2. in 4. septembrom. Ko so prišli tja, so postavili šotor, še preden se je začelo karkoli dogajati, pa so organizatorji zadevo kar naenkrat končali, pobrali stvari in odšli – ne da bi vrnili denar in poskrbeli za vrnitev domov. Otroci so tako sredi noči obtičali tam brez hrane, pijače in stranišč ter brez žura in brez denarja,” je svojo izkušnjo s festivalom elektronske glasbe na Ravnah na Koroškem, ki se nikoli ni zgodil, z nami delila ogorčena bralka (podatke hranimo v uredništvu, op. a.).

Ne samo to, nazaj ni dobila ne denarja za prevoz ne za vstopnico, za kar je odštela skupno 60 evrov – 35 za koncert, hrano in pijačo, 20 za prevoz in pet evrov za pristojbino.

(Ne)dostopen prek spleta

Pri ljubljanski agenciji GremoNaParty, ki je organizirala prevoz, so pojasnili, da denarja za prevoz ne bodo vračali – kar razume tudi bralka, saj so otroka pripeljali na cilj, vrnitev pa je bila načrtovana za 4. september –, vračilo denarja za festivalske vstopnice pa je odvisno od organizatorja festivala.

“Tudi sami od njih terjamo denar in po naših informacijah ga ni še nihče dobil nazaj,” so povedali na agenciji in dodali, da je organizator za kupce vstopnic (teh naj bi bilo okoli dva tisoč, med njimi tudi iz tujine), dostopen le prek elektronskega naslova, a na sporočila ne odgovarja.

“Denar bomo vrnili”

Kot smo izvedeli, je bil eden od organizatorjev dogodka Žiga Novak, ki obljublja, da bodo denar poskušali vrniti čim prej, a nadaljuje, da so “glede tega naleteli na težave”. Kakšne, ni hotel povedati, je pa dodal, da se bodo z vsemi, ki so se javili na elektronski naslov, dogovorili, kako bodo denar dobili nazaj, vendar pa morajo prej “plačati tudi druge stvari, kot so didžeji”.

Zakaj je festival odpadel, Novak ni povedal, ker je “to zelo zakomplicirana zadeva”, je pa dejal, da so do zdaj uspešno izpeljali vse dogodke po Sloveniji, ki naj bi jih organizirali enkrat na mesec ali dva. Za katere točno gre, ni pojasnil.

Komentarjev 10
  • Tilen Resnik 18:41 02.oktober 2011.

    kako otroci? a ni biu party 16 + ?? :O

  • Tiana Angel 22:48 21.september 2011.

    ne drži.eden od pogojev za pridobitev dovoljenja je namreč soglasje sosedov.vsaj tako je bilo lani v močilniku, ko sem sama urejala dovoljenja in močno dvomim, da se je od takrat kaj spremenilo

  • Tiana Angel 21:59 21.september 2011.

    hahaha sem bla v zvezi s tem človekom več kot sedem let in sploh nisem presenečena...ja, je bilo full party-jev uspešnih sam trikrat več je bilo takih, kot tale Lake festival.karma is a bitch, to je vse kar bom rekla :D