Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Placebo po Exitu še v Ljubljano

Placebo ne bodo prišli v Slovenijo. Žurnal24 main
Placebo. Britanska skupina bo 6. septembra nastopila v Križankah, 9. julija pa v srbskem Novem Sadu.

Nastop britanske skupine Placebo v Ljubljani je potrjen, saj so datum objavili tudi na svoji uradni spletni strani Placeboworld.co.uk. V Križankah bodo tako nastopili 6. septembra. Vstopnice sicer še niso na voljo, saj bodo organizatorji med Slovenci najprej hoteli iztržiti njihova nastopa na srbskem festivalu Exit, kjer bodo kot glavna atrakcija nastopili 9. julija.

Nov bobnar, nov album
Placebo so nastali leta 1994 in veljajo za eno od glavnih festivalskih skupin v Evropi. Pevec in kitarist Brian Molko (37) ter basist Stefan Olsdal (36) sta leta 2007 po odhodu bobnarja Steva Hewitta medse sprejela mladega Steva Forresta (23), ki se je uradno skupini pridružil pred dvema letoma. Skupaj so posneli zadnji album Battle for the Sun, ki je izšel lani. Forrest je že od nekdaj oboževal skupino Placebo in je znal vse njihove pesmi na pamet, tako da so se mu s članstvom v bendu tako rekoč izpolnile sanje.

Hetero, gej in biseksualec
Forrest je edini od trojice, ki trdi, da je heteroseksualec. Basist Stefan Oldsdal je že pred leti priznal, da je gej, Brian Molko pa rad poudarja, da je biseksualec. Nekateri jim očitajo, da seksualnost in androgenost izkoriščajo kot marketinški trik.

Na Placebo sta vplivala tako punk kot glam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.