Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Plesalčevo srce za vse ali nič

Plesalčevo srce Arhiv organizatorja
Predstava Plesalčevo Srce - Vse ali Nič je domišljijsko obarvana avtobiografska zgodba, ki prikazuje neverjetno zgodbo o vzponih in padcih, korupciji, inspiraciji in življenjskih preiskušnjah, skozi katere gre vsak plesalec. V Kulturnem centru Janeza Trdine si jo lahko ogledate ob 20. uri.

V plesni predstavi poleg Jurija in Jagode Batagelj, ki sta osrednja lika zgodbe in predstave, nastopa devet najboljših slovenskih plesalcev svetovnega kova, ki jih boste skozi prestresljivo zgodbo spoznali tako v intimnih točkah posameznih parov kot tudi v ritmičnih in temperamentnih skupinskih točkah s pridihom west coast swinga, argentinskega tanga, salse, flamenca, afro-cubanskega cha cha-ja, mamba ipd. Samo zgodbo pa skozi različne vloge povezuje vsem znani igralec Domen Valič.

Po uspehu predstave The 50’s Show, ki je bila prva slovenska plesno-gledališka predstava latinskoameriških in standardnih plesov in je kar šestkrat razprodala Gallusovo dvorano Cankarjevega doma ter bila zelo uspešna tudi v tujini, se je Jurij Batagelj, umetniški vodja in režiser omenjene predstave, odločil ustvariti novo plesno-gledališko predstavo, kjer je zopet združil najboljše slovenske, svetovno priznane plesalce latinskoameriških in standradnih plesov in jih povezal v spektakularno in čustveno predstavo imenovano Plesalčevo Srce - Vse ali Nič. 

Jurij in Jagoda sta v svetovnem plesnem svetu priznana plesalca tako na tekmovalnem področju kot tudi na umetniškem področju ustvarjanja različnih "Show" programov. V letu 2011 sta osvojila naslov zmagovalcev velikega odprtega prvenstva Velike Britanije v Blackpoolu, pred tem pa sta osvojila še nešteto zmag na najrazličnejših mednarodnih prvenstvih po celem svetu, med njimi tudi naslov zmagovalcev svetovnega pokala in pa naslov evropskih prvakov za leto 2010.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.